Kontroll (Söndag)

Idag va ja iväg på kontroll igen på förlossningen..


otur nog så hade äggvitan som sippra ut från njurarna blivit värre, och sen va de nå mer..

blodtrycket hade också gått upp,men undertrycket hade blivit lite bättre, och det e ju positivt iallafall..

men eftersom inte dom andra värderna va nå bra, ska ja på specialist mödravården imorgon och kolla..


så nu ha ja lagt i en tvätt och tvättat upp allt som ska me, oavsett om de skulle bli tidigare eller inte, hade fixat kläder och så innan, men eftersom han sa beroende på va de visar måste ja kanske va kvar tills det e dags, och då tänkte jag att ja packar i lite extra mjukisbyxor o bebiskläder.. man kanske inte får vara kvar oavsett om ja skulle få till veckan, men för säkerhetsskull gör ja det..

men ja hoppas verkligen att de blir oki.. och att ja får åka hem, käns drygt att stanna där om de blir en längre stund..
men visar det sämre, e de klart de  e skönt att vara under kontroll... men samtidigt skulle de kännas drygt att stanna på ett sjukhus om dom vill ja ska vänta tiden ut,, men som sagt.. man ska inte gnälla..


Näe nu blir de lite grillning och lite mys me familjen och lite film till kvällen kanske...
så nu ska ja ta o fixa köttet o salladen så de bara e och börja sen..

men först lite av de som händer i denna vecka...




Nu är du 36 veckor gången (eller gravid i 37:e veckan, om du föredrar att räkna så).

Så här växer din bebis

Grattis! I slutet av denna vecka, kan din graviditet anses vara fullgången - vilket betyder, att din bebis är mer eller mindre färdigutvecklad och kan födas när som helst. Bebisar som föds innan 37 veckor, är för tidigt födda, eller underburna och de som föds efter 42 veckor, är överburna. Alla bebisar är individer, men en typisk 37-veckorsbebis väger 2,86 kg.


Fostrets utveckling - gravid vecka 36

Bebisen lägger fortfarande på sig - ungefär 28 gram om dagen. Den väger kring 2,7 kg och är ungefär 45 cm lång.

fetal development at 36 weeks
Vid den här tiden kan du eventuellt känna att bebisen rör sig nedåt och trycket i den nedre buken ökar. Detta gör att dina lungor och din magsäck får mer utrymme och det kan bli lite lättare att äta och andas. Däremot kan det bli jobbigare att gå - för en del kan det kännas som om bebisen är på väg att ramla ut! Det fortsatta trycket på blåsan gör att du kan behöva gå på toa ofta. Fortsätt äta bra, både för din skull och bebisens. Läs vår kostguide om du vill ha inspiration.

I slutet av denna vecka anses du fullgången och bebisen kan i princip födas när som helst från denna tid. (Mellan 37 och 42 veckor räknas graviditeten som fullgången - innan 37 veckor anses bebisen underburen och efter 42 veckor överburen.) När du besöker barnmorskan kommer hon eventuellt att kolla om livmoderhalsen börjat tunnas ut eller rentav vidgas. Barnmorskan kommer också att kontrollera hur bebisen ligger. Denna information skrivs in i din journal så att de vet din historia när du kommer till sjukhuset för att föda.




ha de bäst



Pösssss

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0