En bra dag...

Tvn pajjade ju typ för ca 2-3 månader sen, för ca 2v sedan kom dom och hämtade tvn äntligen, o för 2 dagar sedan ringde dom och sa att vi skulle få en ny tv.. fy va underbart. ha ju ändå haft den gamla tvn i 2 1/2år. men lyckat att det hände när det hände eftersom garantin bara räckte 6månader till. det va tydligen nått systemfel eller va det stog på pappret. så vi fick ett tillgodokvitto på summan vi betalade. alltså tvn + garantipengarna som va på nästan 1200kr. trodde inte man skulle få tillbaks dom men det fick vi, så sen köpte vi en 47 tums led tv som det va rea på + att vi fick 3års ny garanti för 200kr. och fick tillbaks 3000kr då den gamla va dyrare än denna eftersom det va ju i samma veva nästan som dom kom så då va dom bra dyr.


så jag säger bara att det e nog bra o köpa garantin på elgiganten ändå. för sen fick ja höra om man tar det på hemförsäkringen måste man ´först betala 1500 i egen, och sen e det åldersavdrag och då e det inte mycket o handla för.. så ja kommer alltid köpa garanti igen.. sen vet ja att vissa slängt tvn i golvet o skyllt på barnen o dom ha också fått ut helt ny, sjukt att de går att göra så, det betyder ju egentligen att man kan köpa en dyr tv o sen sätta i system att innan garantin går ut krascha den o sen hämta ut en nyare modell för samma pengar.. hmmm


sen idag köpte jag ett par ursöta foppatofflor på lindex, kunde bara inte motstå dom. tuvis foppisar gick ju sönder och hon älskade verkligen dom. och hon älskar dessa med, skulle hon få sova med dom hade hon lätt gjort det..




fanns i hela bamse serien, såg en som hade ett par vita med mönster o då va det katten jansson på, dom va också sjukt fina..


sen älskar jag verkligen bamsekläderna på lindex... dom e så sjukt söööta








och det e bara en liten liten bråkdel av denna kollektion som finns.. då det finns allt i detta, byxor, tröjor, strumper, badkläder, morgonrockar, troser, leggings, gummistövlar,regnset, ja allt finns o allt e fint..


idag när ja köpte foppatofflorna så såg jag att höst/vinter kollektionen är på väg in, det känns så märkligt att redan börja inhandla höstkläder.. snart är sommarn över o de känns knappt som den börjat, ja hade planerat o fixa en massa, men tiden rinner fasiken iväg.

tycker mest de känns som detta är början av sommaren, ha som inte riktigt fått in att det snart e höst o snart börja dom mörka kvällarna, kallt o jävligt rent ut sagt.. hmmm fåår nästan ångest ja bara tänker på det.






hoppas bara jag får tid till att plocka massa hjortron i år så ja kan göra hjortronsylt, e så sjukt gott med hemlagad sylt, o sen värma på till glass en kall vinterkväll



sen hoppas ja också att ja ska hinna plocka




en massa kantareller som ja kan frysa in, e ju så gott på macker o till kött o i gryter, e nästan ett måste att ha hemma.. ja ha ju alltid haft världens snällaste svärmor som skämt bort mig med hjortron och kantareller, men nu känns det som ja vill ha massa i frysen, för de i perioder som de går mer eller mindre, och det e ju ändå naturens små guldkorn.. men man vet ju hur fort tiden rinner iväg, men ja hoppas verkligen vi hinner i år..



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0