2 dagar kvar till jul. Wiii

Ja nu va det inte många dagar kvar till jul, , mys mys, igår hade vi massa ljus och såg film me barnen och åt lite julgodis..Igår när barnen lagt sig gjorde jag iordning julskinkan, och idag efter jobbet blir det och göra iordning äggröra och janssons och packa till hela familjen och tvätta sånt som behövs så vi bara kan åka imorgon när allt är klart..


 

 

Önskar jag familj/vänner och mina bloggläsare... för idag får jag jul ledigt.. yippi




Mamma och gammelmormor ska fira jul hos oss fast vi ska va borta, hihi för dom ska på bingon på juldagen..
och passa katterna. Jätte gulligt, tack så mycket..


Jag ha kommit på vilken familj vi är lik... detta passar så sjukt bra in så det e löjligt



 haha



Näe god jul och gott nytt år.. Hoppas ni får en fin jul






Men jag kommer sakna mittt älskade östersund under julen...


Ny medicin..

Iförrgår fick tuvis ny medicin, Ventolin, så ja hoppas hon blir bra nu.. Inatt vaknade ja med
världens halsont och feber, men som tur e så e det sista dagen idag på jobbet o sen helg, skönt.
kanske man slipper mer halsont, men så e det när man klär sig dåligt... =( ((får skärpa mig)).

Fatta att det bara är 7 dagar kvar till julafton.. känns lite konstigt, för nyss kändes det som att man hade en hel
månad på att fixa allt..!

det jobbigast nu e att tuva aldrig blir oki, utan bara e sjuk och sjuk, och nu ha hostan blivit värre igen..
suck, känns som hon vart sjuk mer detta år än hon ha vart frisk.. men som sagt så blir det nog bättre nästa år då när hon fått allt skit hon kan fåå. sen tycker ja dom kan bli hårdare på dagis när barn blir sjuka. så slipper alla
andra barn/familjer drabbas.

Nu ha vi ett mål på tio efter lunch så det känns verkligen underbart... så nu må ja skynda mig så blir
det en tidig dag..

.....

Kollat runt lite på internet idag på sista julklapparna.. skønt me internet ibland faktiskt..





dessa e hur gulliga som helst och finns jætte billigt på ikea.. så sånna ska ja lætt inførskaffa till tuva som ælskar och hålla på i sitt lilla mini køk och dona på...


och till dom som tjatat om bilden sen ja va som smalast.... nu kommer den




Nøjda?????



I Lørdags morse skriker melvin MMMAAAAAAAAMMMMAAAA och springer till diskhorn och spyr som en stucken gris.. stackarn, tyckte så synd om honom eftersom han skulle på ett vældigt efterlængtat kalas bara någon timme bort. ja visste inte om det skulle gå øver eller va det va først så dærfør så invæntade vi lite, men det va nog magsjuka tror jag, før han spyde flera gånger och hade så extremt ont i magen + att tuva hade vart dålig någon dag innan.. fast hon spydde bara 2 gånger så ja vet inte om det va før att hon va så extremt sjuk den dagen..

vi ha sån otur... jag ha dock typ vart sjuk riktigt 1 gång i influensan.. och då va ja riktigt riktigt dålig.
men æn så længe ha ja klarat mig från magsjukan som e i høst, och ja hoppas ja inte får den heller før det e fruktansvært och få den..

Tuva e fortfarande tussig, så de blir nog inget luciafirande før henne på morgonen som det va tænkt, utan hon får følja med på melvins på kvællen, och hemma me pappa under dagen..


ja fattar inte va problemet ha vart på slutet, haft sån extrem otur.. så sjuka som vi alla vart me småførkylningar och influensor och allt skit man kan tænka sig, ha vi åkt på, så ja hoppas alla vi klarar oss jævligt bra inpå år 2011 då alla andra kanske åker på nått skit..

Lite jobbigt me då ja fått tagit det mesta och vart hemma mycket, fast pela ha dock också vart hemma en del, men de kænns tråkigt och vara borta från jobbet.. ja får alltid så extremt ont i magen nær ja ska ringa och sæga att ja måste va hemma før man kænner sig så jævla dum som måste va hemma igen.. men som sagt så finns det inte mycket och gøra om inte pela kan ha dom och han e bortrest, då måste ju jag va hemma om ingen annan kan hjælpa till.. men som sagt, nu får de fan va bra efter detta e slut... kænns mest som det bara tar om och om igen, och nångång får man hoppas det vænder..



Om någon hittar sængklæder till spjælsæng med hellokitty motiv sæg till mig dååå, før ja hittar det ingenstans och det e bristvara så annars må ja åka på ikea och handla sængklæder nær tillfælle ges... fast det måste ja ændå iof.

Nu jobbar man  bara 1 1/2 vecka till sen e det   JUL JUL JUL JUL, længtar så fruktansvært.


Hoppas resan till egypten gick bra madde o glenn.. vart så jækla orolig først nær ja læste smset om terrorgrejset och att ni va dær strax efter... Huff hoppas de kænns bættre nu før ja ælskar er o fan om nått hænde er... ha så mysigt o roligt och allt som går, før ja kan tænka mig att det e underbart dær.. Pøssss
længtar till att se bilderna.!  (((love)))


Næe nu e klockan mycket och pela ha nyss kommit me tuvis från norge, så hon sover søtt o ja må sova
så ja orkar upp imorgon..




Akuten..

Igår ringde Pela mig runt 2 och sa att dom va på väg in till akuten..
Som tur va så slutade vi nästan exakt så dom kom och hämtade mig.
Hon hade fortfarande jätte hög feber, låg på ca 40,3 och skakade o mådde inte alls bra, va jätte slö!

så Pela hade ringt doktorn på hälsocentralen som bad han åka in med henne eftersom hon
blivit värre än i onsdags och febern stigit litte.. så vi gick in på akuten och dom skickade upp oss
på barn eftersom kl va innan fem,  så runt  19.00 tror ja vi va hemma, va dock och handlade innan..

och ja skulel egentligen ha avrt på konser och allt.. men men

lika med att idag skulle vi åkt till norge och julhandlat, men det sket sig det med.. så jävla tråkigt rent ut sagt,
som längtat så och få en hel helg själv.. men men får bli nått sen istället.. vill ju inte lämna henne när hon e så dålig. ((aldrig)), så man får dona lite till hemma istället i helgen..

En sida för barn som ni kan kika in på,  http://www.lillamirakel.se/  
dom ha otroligt söta toffler till barnen och mycket annat kul.

Doktorn..

Igår va ju tuva iväg till doktorn vid elva med pappa, Dom hade tagit ett litet stick i fingret för och kolla om hon hade infektion i kroppen och när dom kom in hade hon 11 i infektion o de e ju inte så värst, men dom skulle ta ett urinprov så dom satt en påse på henne så dom skulle kunna fånga in urinet, ((stackars älskling)). sen va hon så tussig o grinig, hon hade så ont i kroppen, madde skrev till mig strax innan lunch och frågade om ja ville äta, så vi sprang iväg på kebab baren och åt, sen kom pela dit med tuva eftersom han va vid hälsocentralen precis brevid. .


Hon va som ja sa tidigare, bara gnällig och grina nästan så fort man rörde henne, hon hade så otroligt ont i kroppen, så vi åt lite mat och sen gick dom tillbaks till doktorn, men hon hade inte kissat nått,  så han skulle komma tillbaks lite sena´re, ja slutade 13.15 igår så vi åkte först hem eftersom melvin sluta skolan sen åkte vi direkt till doktorn igen, och vi fick vänta o vänta o vänta, sen la dom en ny påse eftersom hon inte kissat på 4 timmar, så doktorn kom ut o ville ta ett nytt stick i fingret o kolla, och mycket riktigt så låg det bara efter ca 3 timmar på 21, så hon håller antagligen på och få  en infektion i kroppen.

Ja tror ca kvart i fyra va vi klar från doktorn, dom hade inte fått så mycket så dom kunde avgöra gällande urinvägsinfektion, för den hade släppt när hon kissade. Men doktorn sa att om hon vart sämre mot kvällen va det bara och åka in.


Hon vaknade en del i natt o bara grina o hade säkert ont i kroppen stackarn.. men hon va lite piggare imorse iallafall, men fortfarande inte oki, hon hade runt 40 graders feber pendlande hela tiden sen kunde det va runt 38.8 helt plötsligt.


så man får se hur det blir med norge resan i helgen.. men ja hoppas vi kan iväg, vore mysigt, men ha hon feber vill ja inte släppa iväg henne för hon e så otroligt mammig dååå mitt lilla hjärta.. och öronen kan det hålla på o bli inflamation i eftersom det va lite irriterat, så detta kan va en början sa doktorn..

skönt att pappa tar hand om henne så ja slipper va hemma nå mer.


Igår när jag träffade madde så fick vi våra paket...

och madde va ivrig att ja skulle öppna mitt på en gång, fast ja sa det men det e ju inge kul. men ja va nästan tvungen.


 

fick dessa, haha, så nu får madde en spelkompis, ((TROR HON))  =))))

Och pela fick en flaska med hemma gjort vanilj och citron vodka..

Och i Tisdags fick ja också en gåva..



så gulligt såååå tycker jag.. Sååå tack så mycket mitt hjärta.




Urinvägsinfektion

Imorse tyckte ja Tuvis sov lite väl länge men hon fick sova en liten extra stund, När hon kom upp hade hon feber stackarn, Tur ja slapp va hemma o att pappa kunde ta henne, hennes kiss ha luktat jätte starkt så ja antar att det e urinvägsinfektion och hon ha som gnällt och velat tagit av blöjan.. så tuvis o pappa ska till doktorn.. ja ringde på dagis innan ja åkte på jobbet för att säga att hon blev hemma idag. då sa hon att igår hade hon sett lite slö ut och tagit sig mycket för högra örat så hon trodde nått va på g.. men vad vet jag, hon ha inte hjort det hemma iallafall.

sen ringde ja på rasten och frågade hur det gick, då hade hon spytt stackarn, så efter parasit jäveln så får hon magsjuka på det. om det nu e magsjuka, men de tror ja det måste va. ser ingen anledning till varför hon annars skulle spy. och febern hade stigit ännu mer än 39. men bra hon får iväg mitt hjärtegull..


Hoppas bara hon e oki till helgen..

Idag ha det gått bra för nästan alla på jobbet, ja hoppas vi får sluta till lunch.. vore skönt, speciellt o få va hemma me min lilla smula om hon e sjuk.. så ja hoppas o hoppas o återigen hoppas vi får gå till lunch, att vi hinenr vårat dagsmål på 42st.. fast vi ha 13st kvar så de känns lite tveksamt.




Trött

Igår när ja kom hem så va ja så sjukt trött, åkte och hämtade tuva direkt o sen hem och gjorde mat..






sen medans ja lagade mat gjorde ja en dubbelsats av knäck. Och melvin va så duktig
och hjälpte mig o han spillde inte en droppe utanför formarna  ((mammas hjärtegryn)).

Sen åt vi middag ochh såg lite på film, sen va det lägggdags för barnen..

jag somnade raklång på soffan kl 7 som ett barn, ja va så sjukt trött..

sen vaknade ja så klart kl 23.00 så klart och va jätte jätte pigg.. inte så smart men va ska man göra.
så ja satt o prata  i telefon me några vänner o sen vi datorn litte. va vaken till 04.00 så sen fick ja sova
iallafall till 06.30 för då vaknade tuva. så ja e trött men ändå pigg. men lär nog bli trött mot kvällen
men e bara o hålla emot till runt 22.00 ca så de inte blir samma idag igen..





Ikväll ska ja o melvin baka mer ischoklad, ska bli otroligt mysigt.. och kanske nå mer, få se lite


Nu e det lunch igen.. =)






Jobb

Idag e ja tillbaks på jobbet och det känns underbart, ha vart borta mycket nu på grund av influensa och parasiter som vart på besök.. och nu hoppas ja det e nog, Nu e det snart jul, känns underbart... roligt med eftersom det blir som tuvas första jul där hon förstår lite det med paket, och det roliga e ju att hon tycker allt e så otroligt vackert, hela tiden säger hon Ohhhhhh, och titta till alla julsaker óch tomtar m.m!

Igår va madde och glenn och hälsade på så ja bakade en kaka, bjöd på julfika och glögg och lite chokladmousse med crisp ((mysigt))

Sen prövade hon sin fina bröllops klänning, Så vacker hon kommer bli på sin dag.. Så ja tog en massa massa kort och sen va tiaran och smyckerna jätte fina.. kommer bli så otroligt vackert och fint, så man kommer garanterat böla som en snorunge på bröllopsdagen, ska ringa i eftermiddag och hyra stuga med så man vet att man har plats och egen stuga eftersom det e ganska många som ska komma. Åhhh så ja längtar! Måste va otroligt roligt och planera in sitt eget bröllop, den dagen ja får veta att vi ska gifta oss kommer man ju bli helt lyrisk och vilja planera o dona på som fasiken.. så glad för din skull madde..

Idag e tuva på Dagis, Hon e en pigg liten sak idag, lite trött fortfarande, men lär nog bli jätte glad över att få va på dagis igen och leka..



Nu e det bara 4 dagar kvar tills vi åker till norge, ska bli otroligt roligt och komma iväg och göra nått kul, ska till Therese och sten magne och shoppa julklappar och bara ha det mysigt me dom, dessutom barnfri, Tuvis ska va hos farmor och Melvin hos momma, för melvin ska på kalas till en gammal dagis kompis. känns skönt och göra nått själv tillsammans.

E ganska ´mycket som kommer hände året 2011.. så ja hoppas det blir ett bra år. Fast det vet ja egentligen att det kommer bli. ((Hoppas jag igen))


Lite av det som ja vet kommer hända just nu år 2011:




Båtresa till tyskland




Utlandsresa till spanien




Madde och glenns Bröllop


Tack o hej från mig för nu är det LUNCH och idag vart det blomkålsgratäng.

Parasit på høgsta grad...

Jag som trodde det skulle va klart efter influensan, men næ då kommer næsta GREJ, ja e så
rastløs så ja tror ja ska klættra på væggarna.. ja orkar inte va hemma en dag till, men vad fasiken ska man gøra då.. Och hon e fortfarande inte pigg, stackars ælskling, hon sover typ hela tiden, jætte varm, och nær hon inte sover så gnæller hon typ hela tiden, så ja antar kanske hon ha ont i magen eller nått..

DET ÆNDA JA VET SÆKERT E ATT NÆSTA GÅNG HON E SJUK FÅR PAPPA VA HEMMA...

før nu vill ja jobba gærnet går ju inte før mig att va hemma så hær... nu ha ja dock vart tvungen eftersom han jobbat borta flera veckor, och han kommer hem næsta vecka så e hon inte frisk då får han ha henne hemma.. før ja ska jobba..

de ænda positiva me att vart hemma e att man næstan e klar me allt julstøk.. sitter ju som fast med, kan ju inte ens på affæren. tur man ha hjælp iallafall me åh handla m.m! bara o se det positiva me att ja hoppas det e slut på detta nu, hon ha ju vart på dagis ett tag nu och dragit på sig en massa basselurer..

ænda gången ja vart hemma med e nær hon haft høg feber eller vart jætteførkyld... lika med melvin, skulle aldrig va hemma bara dom e småførkyld før det ha hon vart hela tiden sen hon børja på dagis.. e væl så førsta året sæger dom nær dom e små och børjar på dagis..


Ska børja æta mycket ekologiskt nu, speciellt nær det gæller grønsaker, mjølk m.m, såg en dokumentær før ett tag sedan och snacka om att man tappar andan nær man ser vad det egentligen e man stoppar i sig, och man kan ju alltid førebygga lite før barnens skull och sen ta bort alla e æmnen som ja hørt en del pratat om på jobbet..

Lovade ja skulle lægga ut kort på julstøket.. finns några lampor i fønstret m.m som ska fixas, julgranen och utebelysningen ... sen e det klart..


Lægger nog in bilderna ikvæll ska ringa doktorn nu och rådfråga hur ja ska gøra eftersom hon inte dricker nå bra

RSS 2.0