Dra mjölkis tänderna

Igår va vi till Tandläkaren med Melvin, Han va lite nervös.Tandläkaren fick ju kolla utan problem, men ja trodde inte det skulle va nått problem heller, han e ju så duktig och frågar annars om han skulle va rädd eller undra något, Tandsköterskan sa att dom skulle ta en bedövnings spruta först i munnen, Melvin kolla lite brytt på mig, men la sig ner igen och gapa, han fick inte ens bedövning innan dom tog sprutan i munnen dom bedövade på 3 ställen så de vart tre stick.. och han såg lite rolig ut när bedövningen hade börjat värka. speciellt när han skulle skölja munnen. sen tog hon fram tången och tog ut melvins 2 små framtänder... och wiii så små dom

I natt komTandfen hem till oss...

Melvin vart jääte glad när han insåg att tandfen hade vart och lagt pengar i glaset och tagit hans tänder..
jag är så stolt över min prins du e bäst och mamma älskar dig över allt mitt hjärta...

sen va vi och åt mat på en jätte mysig restaurang

och sen gick vi påVa på 3d, den va faktiskt ganska oki tycker jag, det härliga med detta va att vi hade biosalongen för oss själv.
det va tydligen ingen annan som ville gå på denna kl sex på en onsdag, emn de va ganska skönt och flådigt för vi vräkte då ut oss ska jag lova.. ((skit mysigt))

 

sen när vi kom fick melvin lägga sig

Pössss


Tandläkaren..

Idag kunde ja tillbaks på jobbet, och det känns otroligt skönt, så otroligt lång tråkigt och va hemma.

fått vart hemma med melvin för han ha haft feber och hosta...det jobbiga me samtalen e att jag ha så otroligt ont i halsen.. men de går ju och prata så då e det bara och köra.

Idag ska vi iväg till tandläkaren med Melvin, hans 2 framtänder på nederkäken vägrar lossa så nu ha hans 2st nya tänder börjat kommit fram men dock böjt sig mot tungan, så de kanske blir skena eller så rättar det till sig när tänderna får plats..

I helgen ska vi stycka renkött, ska bli så otroligt kul och skönt och kunna fylla frysen me litte renkött...

kommer nog bilder från det med..


Ikväll kanske det blir bio på oss med Melvin..


Jag tycler det känns så otroligt kul att man snart får börja räkna ner till julen och börja jul pyssla och baka ((som jag tjatar)) men  nu e det riktigt nära ((fatta va underbart))..


Ha ganska mycke inplanerat framöver, i slutet av november/början av dec ska vi till Therese och sten magne och julhandla och umgås med dom.. ((mysigt)).


Vart bjuden på en resa i april till Spanien, jätte mysigt tycker jag, och sen e det ju inte med mer än Therese och Sten magne med som vi ska åka med, så de kommer ju bli jätte kul.

Sen ska ja följa med på en jobbresa till tyskland, kommer bli skit kul ju, me spa och hela skiten, över en helg, kommer bli riktigt kul hoppas jag, som ja ska köpa sprit och fylla i barskåpet, om man nu får kliva av båten och köpa med sig in i båten. någon som vet hur det funkar??

Nä nu ska ja va lite nyttig


Pösss


Gudmor

Jag ska bli Gudmor till världens sötaste bebis ((Sebastian))


och jag e jätte glad och jätte stolt... ((han e då så pussgo med))..

 

så tack så mycket kickan och stefan för den äran.... ((swing swing wiii wiii))MYSKVÄLL

Gott med vindruvor, Min lilla Mumsfia, frösökte ju få ta ett kort på Melvin med.

((Men det kunde ja bara glömma))Hjälpa mamma och städa är roligt ((Titta vad jag kan Mamma))


Träning...

Igår efter jobbet skyndade vi oss direkt hem och åt,  för först hade han ...sen direkt efter pingisen hade han
vart lite tufft med ett två timmars pass tror jag, han får ju prova först på pingisen för att kolla om han vill fortsättal tycker jag e bra, så vi får vi se om han vill fortsätta eller inte..

innebandyn älskar han och han e verkligen skit duktig tycker jag..

gud va kallt det börjar bli ((brrrr))


igår kom första riktiga snö ovädret ((eller va mans ka kalla det)), fasiken man såg ju inte ett skit på vägen..!!

i förrgår kom våra två nya familje medlemmmar, dom e så otroligt söta... jag måste verkligen lära mig och säga nej, vi skulle bara införskaffa en, men sen vart det två.. fy på mig.

ska lägga in kort sen på dom söta små grynen...


vi kommer fasiken inte på några namn, Melvin tycker dom ska heta sagan och george... men vi ska nog diskutera namnen lite tror jag, vi får se...

ska lägga in kort lite senare på dom små.. (( ja vet att ajg e galen))) hahhahahahahha


pöss pösss

Biobesøk...

Idag vart det biobesøk på denna film...

Den va faktiskt jætte bra måste ja sæga..
så før er alla som inte sett den och ha barn se den... skit kul me 3d.Nu væntar vi bara in denna film.. den tror jag kommer bli skit bra me 3d.. såg ut så på reklamen iallafall
nær man hade glasøgonen på..
kænner mig fortfarande inte oki, och hoppas de går øver snart.. 


imorgon blir det jobb och skola och dagis igen..


så nu vart det pasta bolognese och litte pannkakor till barnen som fanns kvar från lunch...

sen denna tvættning kænns som den aldrig tar slut, fast ja tycker inte alls att det e jobbigt eller tråkigt direkt och tvætta, snarare dammsugning e fruktansvært tråkigt... fyyy


snart e det dags før att handla in vinterklæder.. hmmm vet fortfarande inte vad jag ska køpa æn riktigt, men man får se lite...

Innebandy..

Igår va Melvin iväg på innebandy träning, han tycker det e så kul, idag blir det fiol spelning, så idag efter jobbet ska ja hämta den första violist boken som vi köpt. ska bli kul o höra han spela lite nya låtar, Han vill gärna börja spela gitarr, men ja tror vi får vänta lite me det, blir ju så mycket, fotbollen börjar ju till våren med...

Tycker iallafall att det e otroligt kul att han vill va aktiv och pröva mycket nytt..


Tänk snart e det verkligen jul, inte långt kvar nu, börja lite igår och skriva ner va man ska handla in för julklappar, tänker inte stressa i sista minuten ((aldrig))...
fast ändå så e väl julen att man stressar runt och gör allt i sista minuten.. ((BARA 72 DAGAR KVAR TILL JUL)) Och affärerna börjar redan att julpynta.. haha

Ska iallafall be Melvin skriva önskelistan snart, för tomten ska ju läsa många barns önskelistor.

Igår kväll sa Melvin, mamma kan vi inte julbaka, men det e väl lite väl tidigt tycker jag, fast förbaka lite o frysa in skadar ju inte, fast det e ju lite julfusk.. fast det går ju att äta upp med ((mums mums)).

Tänk och göra, knäck, ischoklad, lussekatter, pepparkakor, drömmar,rulltårta, och pepparkakshus  m.m... åhhhh va ja längtar..


men nu ska ja inte gnata mer om det,  för nu ska ja o tessan snart iväg och köpa kebab till lunch...Pösss

Ursækta..

under filmbilden hade ja klippt ur handlingen, men då fick ja me va hon skrivit om att hennes far och syster
hade tyckt hon skulle se filmen

eftersom ja inte ha någon far kvar i livet eller umgås me min syster kunde det sækert , tolkas fel.. sorrynu blir de sova o ja lovar att imorgon blir en vældigt bra dag, før i natt ska ja sova som tørnrosa...pusss dær ute

Trött...

Nu ha ja fasiken sovit dåligt i 3 veckor, ja e så trött, så bara för att nån påpekade nått brast det, ja e så sjukt trött så skulle någon blåsa på mig skulle ja falla ihop och somna, vart slitsamt att kliva upp 360 gånger per natt, + jobba o sköta allt annat. när det vart så läge hon ha vart sjuk

hon vaknade runt 5 tiden och hostade rejält, så ja satt på en film och vart så klart sittandes tills filmen va slut o tuva somna nästan direkt efter filmen började, men ja kunde inte slita mig, ja lova att ja böla som en, ja jag vet inte vad, den va iallafall bra.
En tomtesaga
En berättelse om den lilla pojken Nikolas som bor i finska Lappland. Hela hans familj drunkar.
I den fattiga byn har ingen familj råd att ensam ta hand om honom. Därför får han flytta varje julafton till en ny familj. Nikolas tycker om att snida i trä, och varje julafton får barnen i de familjer han lämnat en gåva.
När han fyllt 13 och måste flytta till den sure snickaren Isak har hans julgåvor blivit många och Isak vill inte att han ska snida presenter istället för att arbeta. Men Nikolas lyckas få med sig Isak för att fortsätta ge julgåvor.
Filmen handlar om hur Tomten blev just Tomte.Kolla in trailern och förälskas här: http://se.filmtrailer.com/cinema/706/


en mycket bra barnfilm tycker jag... barnslig som jag e..

Fast tjänst..

Idag fick ja iallafall bekräftat  att jag har en fast tjänst på jobbet..
känns iallafall jätte skönt.. känns iallafall tryggare.


Skulle va jätte kul om folk skulle vilja skicka in till mig på bra sidor på internet, tex för kläder, design/interiör, leksaker, eller bra sidor för möbler för barn, ja allt som e kul o kolla på..


igår va melvin och klættrade i isgrottan på frøsøn, han vart helt lyrisk... så nu tjatar han inte på nått annat æn att åka dit eller någon annanstans...

Shopping...

Idag va ja så klart inne på mina ælsklings sidor på internet och hittade det mest perfekta før
att ha på en hylla ovanfør tuvas sæng..!så denna blir det nær jag får løn finns lite olika varianter.. så man får se vilken man væljer.. 
och mina kæra små yes kuddar hittade jag ju nått till med (givetvis)
så denna lilla box får de bli..


Dagisfoto

Ikvæll fick ja ett sms om att Tuvas dagisbilder va klara...sen va det två foton som man fick vælja emellan...mammas gullfis, men de dåliga e att ja inte fått nå sånt på melvins klassfoto, men e væl olika på olika fotografer.

sjukt hærligt att det ær helg, så imorgon blir de byte av sængklæder, och STOR STÆDNING.... ((NICE))

hann inte me så mycke mys ikvæll så de blir imorgon istællet...

Puss puss mina kæra barn ælskar er øver allt..

Mammas sjukling...

Imorse när ja kom på Jobbet såg jag att jag hade fått en Cherry on top award av söta Marika.

Tackar för den..

Med denna award ska man berätta 3 saker som ligger en varmt om hjärtat
& visa en favoritbild. Samt skicka vidare den till 5 andra bloggare.

 

3 saker som ligger mig varmt om ♥ är:

Mina kära barn som ja älskar över allt
Filmer e ju absolut en favvis
Sen Charlie och Flingan så klart


Någon bild ha ja inte just nu när ja e på jobbet..

men 5st  som ja vill ge en blogg award kan jag absolut
och dom som ja tycker för tjänar det är..


     * Kickan
 * Kim
        * Madde M
        * Madde F
      *Linda J


jätte svårt och bara välja 5st men dessa vart det denna gång...


Tuva e ju jätte hostig och febrig igen, verkar va en seg livad förkylning denna gång...
Tuva älskar pixi böckerna, innan hon ska sova sitter hon jämt och läser sina små böcker
I natt fick hon ju sina host attacker som vanligt, och då hjälpte det med en liten pixibok
saft och lite alvedon.


Känns iallafall skönt att det e helg så ja får pyssla om lill skrutten när ja e ledig iallafall..
sen får vi se hur vi löser allt de andra runt omkring helgen...


Snart e det halloween..

Snart e det halloween, wiii wiiiiJag och Melvin längtar jätte mycket..  vi ha bestämt och göra en massa mys hemma.
tror tuva kommer uppskatta halloween med, hon älskar när man tänder ljus och ha myskväll.
speciellt de man äter.. hehe min lilla gottegris.

Så vi ha bestämt att vi ska pynta och dona och som sagt ha myskväll. ((så snart ska man plocka fram allt igen))
ha lovat melvin att han ska få en kittel till halloween. skulle egentligen få det förra året men då
hade dom sålt slut när vi skulle köpa, dom e sjukt billiga, för dom e ju så fina, tror den ligger på 59kr ca.


tycker det e mysigt me halloween. just att man får göra massa halloween mys/pynt/dekorera och halloween godis/kakor me barnen och se fruktansvärt dåliga skräckfilmer sen när barnen lagt sig, men som ändå är kult.


Tuva ha nu blivit sjuk igen, så jäkla drygt, men som tur e så kunde mamma hjälpa mig idag och imorgon me att ha henne hemma så hon slipper gå på dagis och jag får jobba.. 

Hoppas bara hon är frisk till helgen och till nästa vecka.

som tur e så gick det bra på fotograferingen på dagis. ((längtar efter och se båda barnens kort))
tror Melvins kort kommer snart för de va ett tag sedan dom togs.. wiiiii som ja längtar.
 

F------n

Kan någon liten snäll själ säga hur man f-n kan dra flera tusen minus på kortet när man inte ha kredit.
så förbanant less på mig själv, men det ha aldrig gått förut så varför skulle det nu gå denna gång.
som tur e så betalade ja ju massa räkningar för det ja tog ut så ja slipper det nu när lönen kommer, men e ju ändå en del som ska betalas. men nu blir de stenkoll på allt, ska ju fasiken inte gå.

så nu e det bara o kolla hela tiden och följa med, för de går ju inte att få minus v arje månad.. ((arg))

tur ja bädda rent igår så man kan lägga sig tidigt och tjura för sig själv,hehe

idag ha det gått rätt så tungt på jobbet med så de e ingen positiv dag idag..

får hoppas på en bättre dag imorgon..


Myshelg

I helgen ha vi bara haft mys, i fredags efter ja jobbat åkte vi och åt pizza på våran favvis restaurang,

va verkligen jätte mysigt, sen åkte vi iväg och handlade lite gott inför kvällen och hyrde 3 filmer..

så sen vart de myskväll me film, ost och kex, vindruvor lite chips och annat gott, tuvis åt vindruvor som jag vet inte vad, och melvin popcorn och sen hade vi tända ljus m.m!

Igår va det vuxen time, så då vart det först middag på kina tillsammans med Glenn och madde.

sen vart det...
va jätte häftigt med 3D, men tyckte de kunde va lite mer effekter, men detta e väl bara en början som sagt.
tyckte det va lite jobbigt me glasögonen faktiskt. vart jätte röd i ögonen efter bion, hahahhahahaha tyckte det va otroligt jobbigt och ha dom på första halv timmen. men sen gick det bättre, men ja ska absolut iväg på en bio som ja nu inte kommer på vad den heter bara för det, den e också på 3D,, den verkar skit bra, ha iallafall premiär om ca 2veckor. så den ska ja fasiken iväg på premiären om de går...

barnen ha fått en varsin fruskostbricka... eller fikabricka kan man också säga..

 va bara tvungen, och dom va jättebilliga med som tur va...

ha hittat massa kul som ja verkligen, verkligen vill göra om och ha, men sen stoppas man ju av dom där förbannade pengarna som alltid står i vägen...

Det som e roligt e att de ska göras om i lägenheten me tapeter, golv m.m som ingår i själva, lägenhetsfonden, så ja ska iväg och hämta kataloger för tapet och golv. ska bli skit kul... och snyggt kommer det bli, ja de kommer det...


RSS 2.0