Världens sötaste troll

Ja kan fortfarande inte fatta att dom kan vara så små.. Alltså man glömmer så fort hur små dom är! Och han är helt perfekt precis som jag trodde ;)) min lilla groda ;)) han e kallad Lill smurfen och Lill grodan ;)))

antagligen blir det
Arnt wilmer och tilltalsnamnet blir wilmer för han blir väl en lite vilde :)) men vi får se lite, finns några namn till på funderlistan.. Nä nu ska Lill smurfen äta..

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/653506/images/2012/pic_505a034b9606ee7758a0bf98.jpg" class="image">


18 september

Vi skulle vara på förlossningen kl åtta och visste inte vad vi väntade, om det vart igång sättning eller inte, men egentligen va det väl ingen av oss som trodde det skulle bli just denna dag! Då kom läkaren in och säger eftersom du har havandeskapsförgiftning men ändå inte börjat mått riktigt dåligt är det lika bra att sätta igång dig istället för att du ska komma in om 2-3 dagar och kanske må dåligt och just stt jag hade ont i bäckenet och hade gått upp så mycket i vatten..

Så då fick jag lägga mig på ett förlossningsrum och dom tog vattnet kl elva, värkarna kom ganska snabbt typ efter 2 min men avtog lite emellan!! Hon frågade hela tiden om
Jag inte hade ont, jo sa jag, men hon tyckte det va så roligt att jag va så lugn så vid 6 cm öppen frågade hon men vill du inte ha lustgas eller nått?? Nja inte än svarade jag och då satt hon sån elektrod på barnets huvud för att kunna höra hjärtljuden bättre, och då fick jag en jätte stark värk, hon va klar och gick ut och jag tog lite lustgas sen kände jag att när jag andades i masken så tryckte barnet neråt för hon hade känt innan att huvudet inte riktigt kommit ner vid 7cm! 5 min efter att hon gått va ja tvungen och ringa på klockan för ja kände att han var på väg ner, en undersköterska kom och jag sa det han kommer, nä ta det lugnt du va bara öppen 7cm, nä han kommer nu så hon kände och mycket riktigt var han på väg ut så hon fick skrika på barnmorskan att hon fick skynda sig, hon han få på sig handskarna och ta emot han.. Så barnmorskan fatta ingenting för allt gick så fort!! Så hon sa det att när hon fick barn skulle hon ha mig med sig för hon hade aldrig sett en lugnare person som det gick så snabbt för...


Dock när man fått så många barn och det va min 3e så kan moderkakan ha problem med att dra ihop sig, och så vart det denna gång, det blödde hela tiden och gav sig aldrig, dom massera magen men det fortsatte och till slut höll jag på att tuppa av för det inte slutade, så det kom doktorer och sköterskor med mediciner och grejjer, ja sa till doktorn att det kändes som nått va kvar när han tryckte och mycke riktigt så var det.. Så när det kom ut vart allt mycket bättre och ja vart pigg jätte snabbt...

Så då hade världens finaste lilla kille kommit till världen.. 3020g och 49 cm lång.. Han e så pigg och glad hela tiden! Ligger och kikar mest hela tiden och ser så nöjd ut!! Mammas lilla hjärta!!


Funderingar till min lilla trollunge..

Just nu ligger jag och funderar på hur du ser ut, vems ögon du har, vems läppar, vems drag eller vem du e mest lik!! Hur mycket ja längtar tills du är i min famn och ja får ge dig din första puss och du får höra ditt första ord av att jag älskar dig över allt.. spelar ingen roll hur du ser ut eller vad du blir så är du skapt av kärlek och jag kommer alltid att älska just dig för att du är du och för att just du blev min.. Jag kommer alltid göra allt jag kan för att du ska få ett så bra liv och uppväxt som ja kan..

Så imorgon kanske vi möts för första gången du och jag mitt älskade barn..


Bm tid

I fredags var jag som sagt till barnmorskan igen för att kolla värderna efter jag vart hos specialistmödravården och då hade jag jätte högt blodtryck och fortfarande äggvita i urinen.. Så hon skickade mig på förlossningen och dör kollade dom mina värden och ville att jag skulle stanna kvar.. Men tyvärr kunde jag inte det på grund av olika anledningar.. Så hon vart jätte irriterad och sa att vi skulle ha kontakt och höras och träffad på söndag om det inte blivit värre!

Så igår träffade jag Henne igen och värderna va oförändrade och hon gick ner och kände på livmodertappen som va öppen ca 2-3 cm och vi bestämde att jag skulle sättas igång på tisdag om det inte var flera inne då och skulle föda och fick ta en bedömning då..

Känns jätte konstigt nu när det bara är en dag kvar.. Känner mig inte alls förberedd, gör ingen av oss.. Och det känns overkligt att imorgon kanske vi har en bebis i våran famn!! Men man kan väl aldrig förbereda sig nog!!

Igår köpte vi en babyoverall så skickar med en bild på den då vissa ville se den.. E öron svans och små tassar!!


Höst mys

Fast det inte varit någon riktig sommar så är hösten så mysig.. Älskar att tända ljus på kvällen i mörkret och mysa ner mig framför en film med eller utan övriga familjen!

Idag va jag ju till specialist mödravården för att få en tid för att sättas igång tidigare och kolla bebis! Ack så jag
bedrog mig! Först kollade en barnmorska mitt blodtryck och det va högt, denim jag hade äggvita i urinen.. Och så klart hade det stigit kraftigt på en vecka sen sist!!

Gahh så nu vart jag tvingad på ny koll på senast fredag och kolla värderna igen!! Och ja hoppas inte dom stigit då så man må ligga inne.. Men vi får se :)))
Håll alla tummar och tår! Det e ju inte som med tuva för då va det så pass illa så ja fick stanna på direkten.. Nu kan jag ju iallafall hinna planera in lite tills på fredag om man skulle bli kvar..


Så roligt när jag klätt tuva på morgonen för då tar hon fram sin hår burk.. Då måste jag fixa frisyren på tuva och hon väljer gummisnoddar och spännen, så söt såååå


Förkylningar..

Varför kommer dessa jäkla förkylningar alltid när dom börjar skola/dagis?? Så tråkigt! Vi ha klarat oss rätt bra i sommar allihopa! Men igår vart ja tvungen och få pengar av pela till och handla mer host medicin, näsdroppar, m.m som vart ganska dyrt men vad ska man göra liksom!! Och så passa ja på och handla billigt nu när dom har billiga veckan.. Fatta inte att vissa saker kan vara så billiga.. Och så va jag tvungen och köpa magmedicin på Apoteket! Tar bort dom sura uppstötningarna och ja kan inte leva utan det nu på slutet!! Gud va ja skulle få plågas!!!

Melvin skrattar som en galning åt mina fötter.. Dom ser seriöst ut som fotbollar för dom e så fylld med vatten!! Så nu ska det bli skönt att bevis kommer ut snart..


Imorgon halv elva får ja domen om ja sätts igång tidigare, lite nervöst med en ny doktor som kanske inte alls delar samma uppfattning som förra läkaren! Men de blir som de blir!! Spelar väl egentligen ingen roll!! Men men vi får se imorgon ;))))

Melvin har börjat sålt från jultidningen så nu hoppas jag att alla kan stödja han i sin försäljning.. Bara och skriva om ni vill ha nått gå in på

www.jultidningsforlaget.com

:)) två bilder på mina änglar som sover gott ;))))


Födelsedag..

Igår fyllde jag 28 år så då sjung barnen på morgonen och så hade vi mysfrukost med tända ljus.. Sen kom det några vänner och vi åt tacos och hemgjord marängtårta och så fick ja presenter som tex, kläder, blommor, mobilskal, snus, hemma sydd mössa, m.m så det va en jätte mysig eftermiddag/kväll Tack


Idag va det meningen vi skulle åka till enya som fyllde år, hade plockat fram kläder igår och gjort iordning men sen imorse va både tuva Li och Melvin febriga, hittade inga batterier först men sen hitta jag, tuva Li hade 38,9 och Melvin 38,3, trodde dom va på väg och bli bra för Melvin och tuva va lite dålig igår morse men mådde bra efter alvedonen innan folket kom.. Så vi får åka dit i veckan eller efter bebis kommit och hälsa på ;)) ska hälsa på Mickis med som ja inte hunnit men nu blir det väl lite lättare framöver..

Idag ville Melvin äta spagetti och köttbullar sen vart det lite mys framför rasmus på luffen och så satt vi på majskolvar innan barnen badade och sen käka vi majskolvar och kollade på starwars.. Sen va det sovdags!

Så nu ligger jag och grubblar på allt som ska bli klart innan bebis kommer.. Nu när jag haft såna problem med bäckenet e det inte så lätt och städa själv med två barn som stökar..

Nä nu blir det att lägga sig så man orkar upp imorgon för då blir det städning igen, dock tar jag det i min egen takt för efter igår kom ja knappt upp i soffan efter dom sista åkte, men snart e bebis ute och då blir allt mycket lättare.. Gud som jag längtar!!

Nästa helg kommer mamma hem över en vecka iallafall så den helgen är alla välkommen på tårta antingen lördag/söndag beroende på hur ja mår men skriver mer sen om det eller om ni hör av er..


1177

Idag ringde jag 1177 alltså sjukvårdsupplysningen för jag ville bara höra om det fanns nått man kunde göra för att inte skapa mer vatten i kroppen eller bli av med det på nått sätt och sen frågade jag om stickningarna och att jag domnar bort i händer och fötter och det värker när ja använder fötterna/händerna.. Dom ville att jag skulle ringa till förlossningen och det gjorde jag och berättade samma..

Och så klart åkte jag in på koll.. Men det va riktigt otäckt för domningarna vart bara värre och gjorde så ont när ja vred på händerna!! Har gått upp 12kg på 2v som e vatten så det spränger verkligen!

Och det såg barnmorskan redan i tisdags och stod i min journal mär förlossningen kollade så det va mycket därför ja fick komma in och eftersom ja hade äggvita igen i urinen på sista kollen och dåligt blodvärde så ville dom dubbelkolla, ja frågade om det verkligen va nödvändigt då ha visste att det inte va nått, ville bara ha svar på mina frågor!

Men jag kallas tydligen risk patient eller va det va efter havandeskaps förgiftningen med tuva Li..

Men ja fick glädjande besked och Det är att bebis ligger nu åt rätt håll som barnmorskan tyckte hon kände.. Så nu den 12e bestäms det om bebis får komma tidigare och när!! ((spännande))

Sen väger bebis 2600 just nu och är 1% överviktig Haha så denna lilla sötnöten blir nog minst kanske.. Fast det e ju ett tag kvar och det e ju nu på slutet som lägger på sig som mest under hela graviditeten..Idag fick tuva Li va hemma från dagis! Hon har sån hosta och febrig så barnen va med grannen medans jag va inne!!


Melvin fick gå på karaten idag fast han egentligen inte borde, va premiär dagen så det tyckte han nog va superkul fast han fick ta det väldigt lugnt då han inte heller e pigg alls.. Och hade inte fått gått om ja inte visste att han kan ta ett lugnare tempo och han ha pratat om denna dag så himla länge.. Och vart så extremt duktig och hjälpt mig!!

Jag ha sagt till Melvin att han ska få en sak av mig sen för att han vart så otroligt duktig och hjälpa till.. Han ha vart en riktig duktig prins som hjälpt sin kära mor.. Vad får ni veta sen ;))


Frukost/napptjuv

Imorse behagade Tuva Li att vakna kl 06.00 så när ja tittar upp så sitter hon och äter en nugatti macka! Så då har hon tagit ur brödet ur skåpet och tagit nugatti burken på samma nivå och hämtat en smörkniv ur lådan och brett på massa nugatti!! Duktig min tjej! I natt gick ja slänga ner katten flera gånger för han skulle busa med tuva! Han älskar och mysa med barnen! Slänger med några bilder ;)))

Så igår kväll när hon skulle lägga sig hade hon hittat en napp skitungen som hon satt och smatta på och försökte gömma när hon satt sig i baby bilvarnstolen som ja hade i vardagsrummet! Så dör satt hon och myste med napp och glodde på tv! Så då vart jag irriterad och sa men tuva du ska inte ha någon napp! Så då fick jag den frivilligt och sen la jag den i nappburken uppe på hyllan och vem hade inte tagit den igen när hon och katten somnat.. Så nu e den i tryggt förvar så hon inte kommer åt den igen :))) mitt lilla hjärta


Barnmorskan

Idag var jag till barnmorskan och blodvärderna va fortfarande dåliga! När jag satt i väntrummet kändes det som att bebisen vände sig! Så jag sa det när jag kom in att nu tror ja den vände sig för magen sjunk ner och det va inte alls som det va förut bär ja kände på magen! Så när hon undersökte tyckte hon också att det verkade som bebis vänt sig till rätta! Men vi får se den 12e om bebis vänt sig tillbaka!


Jag hade början på äggvita i urinen igen, men det lär nog inte hinna bli nått innan jag ska föda!! Dock hade jag ökat i vikt nu sista två veckorna! Men mycket trodde hon va vätska och det ha jag märkt själv att det e massa vätska i händerna/benen/fötterna!!

Jag ha haft en period nu sär jag inte kan mätta min törst, jag kan dricka nästan tills ha spyr och får aldrig att jag inte e törstig! Hon sa att det är farligt och att kroppen lurar en! Man får inte dricka mer än Max 2 liter per dag!! Så de kommer bli riktigt jobbigt!!
Och jag hoppas inte jag ökar nått mer i vikt nu för de blir så jobbigt och få bort!!

Idag va jag i öh och handlade in massa schampo,tvål,skurmedel, hundmat,kattmat m.m så nu håller jag på och städar för fulla muggar..

Vart även tvungen och inhandla fingervantar, överdragsbyxor till tuva och en tröja,skärp och munkjacka till Melvin.. Nä skriver mer sen


En bättre dag

Idag fick jag sova ut rätt bra så idag är jag på bättre humör! Dock e jag less på verken i bäckenet! Jobbigt när man inte klarar av sånt man vill! Och e man bättre någon dag så vill ja va aktiv och göra så mycket så när ja e knappt en femtedel på väg ha ja så ont igen så ja må sätta mig ner igen! Men man ska inte klaga ja mår bra ändå!!


Imorgon e det dags att gå till barnmorskan igen, så det ska bli intressant och kolla om Lill lusen har vänt sig till rätta! Ja hoppas verkligen verkligen det, dock ha bebis till den 12e på sig då det är då jag ska till specialist mödravården iiii va nervöst!! Nä nu får du maka dig te rätta! Fast de känns inte så för de känns som förut, så tyvärr tror ja bebis ligger precis som den gjorde sist! Suck

Nu märks det att dagis kommit igång igen för tuvis ha vart gnällig/snorig/febrig men idag ha hon mått bättre så imorgon blir det dagis igen! Är ju bara 5 timmar hon går och det e viktigt och roligt för henne att få stimulans och leka av sig på ett sätt som e svårt för mig just nu!

Idag kom Ebbe och thea ner och lekte med barnen, så det ha vart full rulle, och när deras föräldrar kom och hämtade dom fick jag hjälp och hämta ner spjälsängen och bilbarnstolen till lillskrutten! Så dom har lekt super bra sen följde Melvin med dom hem och lekte en stund och åt och lekte där!
Så jag och tuvis kokade på potatis och stekte på falukorv, så gott med potatis! Fått dille på det med smör och salt och mjölk! E som helt galen i kall mjölk fattar inte men men ;))))


Imorgon må jag försöka få till spjälsängen och tvätta rent allt till bebis! Va tvungen och köpa perfymfritt tvättmedel och sköljmedel igår så jag kan tvätta upp det sista av barnkläderna,lakan,påslakan, täcken m.m så det e klart helt och hållet! Tuva hjälpte mig och skura av spjälsängen från allt spindelnät och smuts som va på den, det kommer kännas underbart när det e klart!


Igår knackade det på dörren och jag öppnade för jag trodde det va grannen som kom, men det var det inte, utan det var en sån tavel/bild försäljare från Polen! Och ja ha svårt att avvisa så jag kollade igenom bilderna och sa att ja ville fundera och att han kanske kunde komma en annan dag för ja hade inga pengar heller löst! Då sa han vilka är intressanta och så visade jag två st som va fina men han tog fram den ja kollade mest på och sa, ja ta den du så kommer jag imorgon kl sju och så gick han bara!

Så ja vart rätt paff att han gjorde på det sättet. Och kände som han ville att ja skulle känna mig skyldig att köpa så klart!

Sen idag satt jag och funderade så när han kom sa jag att ja inte kunde köpa den för jag hade inga pengar! Och när han fick bilden tillbaka så antydde han på ett litet väck som inte gjorde någon skillnad och stod och tjafsade om att han inte kunde sälja tavlan vidare så ja skramla ihop det jag o Melvin hade i våra plånböcker så den kostade 150:- men kunde bara skramla ihop till 132:- som vi hade löst så han fick ta det och sa att det va ok och va skit sur och gick.. Fy fan så fräckt!!Less

Känner mig faktiskt besviken på att vissa knappt ringt och frågat hur det e hur man mår m.m! Känner faktiskt att ja kommer sluta va miss nice nå mer mot folk som inte ens kan ta sig 1 minut av sitt liv till att ringa och fråga! När man frågar om dom kommer och hälsar på när bebisen kommer så låter det mer som ett måste än att ja självklart kommer vi ska bli så kul!! Det känns som man bara e skit värd för vissa runt oss, men ja kommer sluta fjäska för nu kommer folk fan få visa hyfs om dom ska nått i utbyte med!


Sen e ja trött grinig överreagerar säkert just nu för att ja inte får sova på andra sidan som ja vill för bebis så ja kan sova.. Gud va skönt när bebis är ute så man kan börja snappa upp lite sömn igen!


Det e rätt tungt och va helt själv med två barn när man vissa dagar knappt kan röra sig, må be Melvin om hjälp för att ta mig upp för bäckenet! Vissa dagar går de rätt bra åh vissa inte och ibland må ja nästan massera Ryggslutet och trycka på bäckenet innan ja tar mig upp!

Ja vet inte men ibland känns det som att det e svårare åh ta sig upp för att huvudet på bebis precis ligger nedanför vänstra bröstet för att ni ska förstå och bebis fötter vid högra höften! Än om huvudet låg neråt som det ska! Det e så trångt så ibland känns de knappt som att man kan andas när bebis trycker upp huvudet när man ätit, och nu kan ja knappt äta heller för gör ja det så kommer det upp lika fort bebis rör på sig!! Bebis ligger så högt så högt men hoppas bebis vänder sig nu snart, på tisdag blir det barnmorskan..

På lördag som kommer får ni gärna komma på tårta för den som vill.. Är bara ja åh barnen som ska fira mig än va ja vet


Skickar med en bild på min prins och prinsessa..


RSS 2.0