Fotografering

Idag var det dags för syskon fotografering, herre Gud ;)))

Haha tuva vägrade ha på sig kläderna jag och hon valde tillsammans igår, och fick nå psykbryt och slängde sig ner, hon skulle ha hel rosa leggings och en rosa tunika, suck ;)))) men vart bra till slut ;))) när mamma fick sin vilja igenom.

Och Melvin va en sur mule på morgonen när han skulle duscha, dom små fick bada igår så det va klart, men Melvin vägrade så ja sa att då får du kliva upp tidigt och duscha för ja ska med duscha och fixa mig.
Så han va inte direkt glad över att behöva kliva upp 7 på sin lediga dag.


I år fick jag "äran" att köpa julklappar till alla runt oss, men som tur e så e ja i princip klar med alla julklappar ;))

Så då få man ju hoppas alla blir nöjd..
såg på dagiskorten att tuva egentligen är super lik mig från ja e liten, förutom sne ögonen jag har. Dock börjar hon också få mer åh mer snea ögon fast hon har pappas stora ögon, wilmer och Melvin har mer mina snea ögon, men tuva blir bara mer åh mer lik mig utseende mässigt ;)))

Idag har vi stökat fram julgranen och bakat lite granna, men blir mer imorgon, tuva tyckte det va roligt och fixa till advents staken med mossan och allt ;)) sen fixade hon apelsiner med nejlikor ;)) luktar så gudomligt gott ;)))

Sen fikade vi lite och såg film och Melvin kokade upp glögg sen fick barnen spritsa pepparkakor med glasyr och sen dekorera med mini marshmellows och m&m:s


Skicka med dagis kort ;)))


Badhuset

I fredags va vi på storsjöbadet hela familjen ;)) så himla mysigt. Älskar att tillbringa tid med familjen där. Synd bara att dom inte gjorde en mer "baby" pool med lite vatten "hela poolen" och inte att det blir djupare, och några roliga saker, tex en bläckfisk som spruta vatten, typ sånt som en 1-2 åring uppskattar mer.

På fredagar är det ju bad disco kl sex så dom släcker ner och ha disco lampor och bra musik ;))) uppskattat av både vuxna och barn ;)


Måste införskaffa älgkött, börjar bli lite ;/ vi ha haft hur mycket som helst, men vi är periodare på kött, så nu på slutet ha det gått åt rätt mycket. Så må införskaffa både köttfärs och stekar och så man kan göra annat gott med.allting med hjälpkassen går bara framåt och det börjar rulla på, men det ligger så otroligt mycket jobb bakom allt så ingen kan nog förstå. men kul är det ;))

I veckan blir det till åhh julbaka och julstöka (mysigt som f-n) ;)))))

Nä nu blir det sova ;)) mycket som händer imorgon ;)))


Urk

I förrgår va ja på affären och såg ju så klart en person ja absolut inte ville ens se just då :/ ja vill inte träffa människor som tror på andra mer än på mig, och som spytt sån galla om mig och betett sig som en idiot mot mig fast ja inte ens gjort nått. Ja tycker iallafall att man kan be om ursäkt som vuxen och prata även fast man inte umgås, man e liksom inte 14 längre. Men sen är det tråkigt att det vart som det vart då personen i fråga är väldigt rolig. Men ja ha liksom inte energi längre till att va trevlig till människor som inte fattar bättre att det e kul för andra att säga och ställa till och som bara skrattar åt det för dom vet att det sårar mig och det tyckte dom tydligen va kul ;(

och när personer inte litar på mitt ord då få det va. Så de va liksom den sista personen ja ville se med tanke på att både personen i fråga hatar mig åhh ja e jävligt besviken över hur man kan va så elak mot mig framför andra.

Nä hoppas det dröjer jävligt länge innan ja träffar den där igen ;/ den dagen personen ber om ursäkt så ska ja be om ursäkt. Men ja vet att den dagen aldrig kommer så det e inte ens nått ja behöver tänka på. HihiSkön känsla

Det finns inget som är så härligt som att ha rent och städat, känslan och lukten av renhet är som terapi för själen.

Men med 3 barn undrar jag hur fasiken folk får det att vara rent och fint 24 timmar om dygnet ;/

Melvin har rensat bort de mesta av sina saker och ha mest filmer och lego faktiskt, men sen finns det en liten stök och bök böna som inte vill städa efter sig själv ;/ så nu har jag börjat med att hon får plocka ihop det hon lekt med innan hon tar fram nästa sak tex målar hon och sen vill leka med dockorna får hon plocka ihop målarsakerna och he det på plats först.

Rutiner anser ja nu förtiden e ett måste för att skona mig själv med när ja inte e den som älskar att städa både efter mig själv och barnen när vi alla kan hjälpas åt.


På tuvas rum ska hyllorna omplaceras i garderoben så hon inte kommer åt kläderna då hon byter ca 20ggr per dag och slänger det över allt. Så de ska bli en stor befrielse.

Sen när vi har råd ha jag bestämt att vi ska införskaffa skoskåp då det underlättar och är snyggare än att 20 par skor står och trängs i ett skoställ.

Har fortsatt rensat och ändå känns det som man inte ens har börjat, men Gud så mycket mer lätt städat det blir. Och skönt när man vet vart man har allt och lätt att hitta ;)) jobbigast är som sagt pappas saker att he bort må ja ju säga.


Fatta ;)) snart e det jul ;))) åhhhhhh måste baka snart ;))) och plocka upp allt julstök ;)))


Jul stök

Snart är det JUL ;)) gud så mysigt ;) längtar så himla mycket detta år att få stöka och böka fram julen ;))) ska baka en massa gott med barnen ;)) jul för mig är att få fira där jag bor ;) kommer ihåg när man va liten och åkte bort ;/ det är inte som att fira hemma ;))

och som jag sagt tidigare så tror jag mer tjejer tänker så än killar, att man vill fira där man bor ;)) nu känns det ju extra kul och mysigt för nu är både garaget och så kallade skrot stallet urflidd ;))

va till soptippen hur många gånger som helst ;)) lika skön känsla varje gång ;)) skönt Åh bli av med skiten bara ;)) nu e det bara inne kvar ;))) och organisation så kan ja känna lugnet igen och fokusera bättre på mitt "jobb" och på framtiden ;)))

Och ja e mäkta stolt över mig själv att ja faktiskt tagit tag i dom bitar jag är missnöjd över mig själv med ;)))


.....................................


Så himla kul att det går framåt med hjälpkassen ;)) man får se hur det går ;))) ja tar det som det kommer;)))Nä nu ska jag fortsätta sticka strumpor till tuvis ;))) men bli nog till åhh tigga några strumpor till alla 3 barnen av farmor tror ja bestämt ;))) fy fan vilken tid det tar innan man e van ;)) mössor går super fort ;)) strumpor ;// njaaaa, tycker hälen är så himla svår ;)))) men man må ju lära sig nångång ;))))

Godnatt sov gott ;))))Sjukstuga

Vet inte hur länge vi varit sjuk nu, *snyft*, åkte in på akuten på jourtid då jag fick för jobbigt med hostan och cocilanan hjälpte inte ens. Då var det början till lunginflammation och nått astma liknande jag hade och sen öroninflammation ;/ vart helt utslagen och nästan bönat om att inte hosta en gång till för att det gör för ont. Fick penecellin till slut då kroppen inte orkade till slut, är fortfarande inte helt ok.


I morgon har jag möte igen och ja känner mig för dålig egentligen och känner väl mest att jag är rädd för att ja inte ska va på topp och representera som ja vet att ja kan. Få se lite hur ja mår men må väl iväg.


Barnen har också varit jätte dåliga så det har varit himla tufft, har aldrig tidigare varit att jag och barnen varit sjuk exakt samtidigt. ;/

Nä nu blir det sova ;))) godnatt


RSS 2.0