Besök

I helgen kommer Therese och sten Magne på besök ;)) Ska bli jätte mysigt ;)) tycker om dom så himla mycket.

Imorgon ska vi iväg och spela bowling och få då allt hoppas kabiner över andra hälften iallafall ;)) för han bli så förbannat sur för att han aldrig vunnit över mig ;)) därför MÅSTE jag vinna imorgon.

Allt rullar på och ja börjar känna mig så himla stressad över allt. Ja hoppas vi får till det nu så vi kan fixa det andra istället för detta. Men vem vet förän allt e klart. Men det e som sagt jävligt mycket jobb men ett bättre utgångsläge för alla och för plånboken i slutändan.

Nu ska jag ta åh göra lite popcorn till Melvin och Tuva Li som ligger på Melvins rum och kollar på film. Tänk att jag har världens finaste barn. Mina 3 små trollungar ;)))

Brukar alltid säga till barnen älskar er från månen och tillbaka ;)))


Ett ljus i mörkret

Ja börjar se ett ljus i mörkret ;))

att äntligen BÖRJAT tagit tag i sakerna gör så himla gott i hjärtat och själen ;))

Det är fortfarande lätt ibland att falla tillbaka men PEPPAR PEPPAR tycker jag det är roligare att ha kvar pengar på kontot och veta att ja kan köpa om ja vill ;) .. Och nu när man kan börja ge tillbaka känns det så himla skönt till mitt fina <3 ;)

Nu ha jag gett andra hälften pengar när han åker på jobb på slutet så han kan köpa snus och handla lite annat kul och ja ha denna månad betalt hela lånet för att avbelasta och det som e så bra e att vi växlar om nu då vi alltid får pengar olika datum.

De e ett jätte STORT + och skönt för båda att båda kan ge och glädjas och dela. Och ska vi nu köra på det alternativet vi hoppas på så ska man dela på grund utgifterna med. Det känns mest kul tycker jag att man kan göra det och att ja faktiskt om 2år tro ja de va e fri som en fågel och då ska jag banne mig inte ta en onödig grej på lån förutom möjligtvis en bil som man måste ha men de behöver ändå inte vara dyrt. Men vilken frihet ;) dock ska jag ta ett lån o betala bort en belastande sak som ja inte fattar varför ja gjorde men då få man surt betala tillbaka och sen kan INGEN och då menar ja INGEN säga nått och det behöver inte bli så dyrt ändå i månaden då vi antagligen inte kommer ha mycket till utgifter om 2år.

Ja e benhård nu på att inte dra på sig nå mer nu, inget, om det så e en skoter eller dator, de få vänta, de finns skoter så länge och det finns en seg gammal dator eller via telefon, nu kommer vi från början behöva lägga allt på det nya vi tänkt för det kommer ta tid/pengar men man behöver inte låna eller dra på sig mer, och det är roligare till nästa år att kunna köpa en bra skoter i så fall och en bra dator än att köpa nått om vi nu ska köra på detta må vi ha dom och det kommer inte finnas tid till sånt över huvud taget då detta e ett bygg projekt som sagt tar tid/pengar från början men skönt att det inte är på så otroligt mycket som det vi har nu. Så i längden blir det jäkligt bra.

det e det som gör detta roligt att man köper det ihop och betalar ihop och delar och man kan lägga det man har råd med tillsammans till att fixa upp eftersom istället för att betala först sky mycket hyra så e det sen dyr el och ska man fixa nått finns liksom inget utrymme efter sina egna. Nu blir det typ 1/4 mindre varje månad, båda kan lägga rätt bra varje månad som sagt utan att dra på sig nått. Men peppar peppar, det lär nog ta sin tid tills allt e ok men ändå. FRIHET

skönt att börjat ha strukturerat upp en massa som varit så onödigt dumt, men nu e det gjort och det finns inget som gör att ja skulle göra om eller tänka som ja gjort innan på pengar över huvud taget. Bara det e befriande. Och det finns en människa att tacka det för och hon heter ANN..hon har pepprat och pepprat i mig saker så man fått hak släpp men ändå så man känner liksom att men va ha jag tänkt på eller vart har huvudet varit. så glad för att det finns människor som kan tala en till "NORMALT TILLSTÅND" och ja ha vaknat upp ur min fucking skit bubbla och börjat tänkt "konsekvenstänk" och många som läser tänker säkert, men shit hallå,

men ja ska lova att det är enkelt om man inte mår så bra att det blir fel på olika sätt med mycket. Kanske inte på samma som för mig men på andra saker som förstör för sina närmaste eller annat som man själv inte ser förän man e tillräckligt långt ner.

Men så länge man tar tag i det och vill göra rätt e alla värdig en chans. Och ja ha haft många andra bra sidor ändå under tiden.


Bara för att kolla skulle det va kul om ni som läser ville skriva ner 3 av era dåligaste sidor och 3 av era bättre. Inget jag kommer publicera och ni få gärna vara anonym med om ni vill. Tycker det är intressant att se hur olika folk kan vara.
Godnatt ;)))


Det är detaljerna som räknas

När man verkligen har gått in för att rätta till sina misstag e det verkligen skit jobbigt, jobbigt och inse hur mycket FEL man gjort. Och varför i hela helvetet har man varit så jävla blå ögd och totalt dum i huvudet ärligt talat. Jag förstår mig inte ens själv. I vilken jävla planet har jag legat och sovit liksom. Men ja tror faktiskt att det mycket beror på efter min pappa gick bort och att det va så otroligt mycket som hände och i sorgen fick sköta liksom vilka kläder min pappa skulle ha på sig när han begravdes/brändes, vilken kista han skulle ha, vilken sten, ringa runt till anhöriga och bekanta och berätta så ja tro att allt varit nå konstigt. Ett sätt att glömma. Men nu när jag vaknat så känner jag mest för att skjuta mig själv.

Hur fan ska jag ta mig ur de här liksom ;/ men allt går bara man vill och hur jobbig resan än blir, är det bara jag som kan göra nått åt situationen hur svårt det än är. Men jag är ändå glad att jag äntligen orkar/vill ta tag i det så det kan bli bra igen även fast det inte blir det på en gång.


Gör om gör rätt som jag brukar säga.
Tråkigt men jävligt behövligt och fast ja måste ta tag i det så känns det jävligt bra. Befriande ;) och det bästa med allt är att jag inte känner att jag behöver nånting över huvudtaget utan ja vill mest möjligt ha så lite som möjligt och ordning på allt.

så till veckan blir det att ringa och kolla och fixa.

jag vill att mina barn ska ha en trygg framtid, jag vill att mina barn ska kunna säga mer än att jag bara funnits där och älskat dom. Ja vill att dom ska vara stolt över mig och inte bara som en mamma som älskar dom över allt som dom flesta barn gör utan i trygghet när det gäller allt. barn behöver inte bara kärlek utan en massa annat för att kunna växa med en del fördel i livet för att Kunna komma någonstans.


Det finns en människa som jag kan tacka de mesta för, en människa jag egentligen inte känner men som jag verkligen tycker om. hon är otroligt härlig och hennes personlighet är helt fantastisk. Ibland kan hon få en att känna sig väldigt liten men med all rätt och med ärlighet för att man själv ska fatta rent ut sagt. ja kan bara säga att jag är evigt tacksam och hoppas hon kommer finnas med framöver då det vore otroligt tråkigt utan. det skulle kännas otroligt tråkigt och inte ens vara i närheten så roligt.

nä nu må jag ta åh sova och samla krafter inför morgondagen.


Godnatt ;)))


Happy happy

Det känns så himla skönt att vi nu äntligen fått lokal ;)) jag är så otroligt glad och allt känns så mycket lättare och desto gladare jag blir för var dag undrar jag vad jag seriöst ha hållt på med. hmm jaja som ja skrev i förra inlägget så kan man bara se framåt och aldrig glömma sina misstag och tänka en gång extra innan man gör nått istället.


ja tror jag börjar slappna av och känna att jag med gör nått bra och nån nytta.

Ja e sån som alltid vill göra bra saker och när det blir misslyckat blir ja helt förstörd och har bitvis känt att när jag inte ens kan bidra med nått bra har jag bara dragit mig längre och längre ner och gjort massa dumt. Man kan inte bara skita i saker som e vidrigt eller där man bor bara för att man mår dåligt. Men tyvärr vart det så.

Jag och barnen har bestämt att vi ska rensa och sälja det som går att sälja som dom inte använder och hitta på nått kul istället och införa mer som vi hade förut att man får hjälp till.

tuva älskar att dammsuga sitt rum åh tvätta golvet efter vi städat tex och det e bra, sen ska hon avsluta en sak och plocka ihop innan hon tar fram nästa.

Kommer fasiken va benhård, så jäkla less man blir när barnen stökar fram men inte vill plocka bort.

men bli säkert bättre nu när hon få gå på dagis med längre och springa av sig energin på ett annat sätt.

nä 2014 ska bli ett bra år har jag bestämt ;))) ingen mer slarv majja, dock ska ja ta baby steps ;)))

Hoppas allt kommer gå bra med det vi startat men det ser lysande ut just nu och hoppas det kommer att bli ett bra år och många får hjälp.


Mysigt

Julen och nyår är över och det va en stilla och lugn jul och nyår tillsammans.

Och vi har invigt våra nyårs löften och jag tycker båda har varit duktiga att hålla dom till en ny start med ordning och reda.

det är alltid bra att sitta ner och fråga varandra vad man kan bättra sig på. Ibland tänker man inte på vad andra tycker är konstigt för man gör det bara på rutin av dåliga vanor.

Jag själv kan se tillbaka på mig själv och undra vart fan jag hållt hus själv i hur ja tänker. Tex att det inte räckte med en katt utan ens tänkte tanken på att skaffa fler och inte tänka på följden av mitt handlande. Och det vart rak åh ren katastrof där ja inte orkade mer utan gav bara faaaaan. Men som tur är mår jag mycket bättre idag och ett ex är att jag inte lägger trygghet i att ha mycket saker utan köpa riktiga saker direkt och ha så lite saker som möjligt så det är enklare för alla att hålla reda på sina saker och hålla efter och verkligen tänka, e denna verkligen nödvändig åh köpa, näää och lägga tillbaka den med ett leende . Och det är nog för att jag äntligen gjort nått jag trivs med att göra och känner mig glad och trivs med till 100% och nått jag klarar av att hålla i med underbara människor runt mig.

Nu njuter jag bara av att kasta och he bort saker. Stallet och garaget är helt rensat, dock e sakerna till föreningen där men dom åker bort nu i veckan då vi till 90% kommer få en lokal till nästa vecka. att kunna njuta av att sälja av och rensa/slänga saker har jag inte gjort på säkert 15år. Skönt är det. Varför spara på saker man inte kommer ha användning eller använda ändå.

sen vet jag att jag gjort många fel i mitt liv innan och sen man fått barn, och jag är medveten om dessa och hoppas folk förstår att man kan förändras och ge alla människor en chans oavsett hur länge/många gånger man gjort samma fel.

Jag tycker inte bara att man ska se folks brister utan vad en människa är bra på, jag älskar mitt nya jag, där jag ha kött på näsan och kan börja säga ifrån och att ja inte tar mer skit av folk som inte tror ja få höra av andra vad dom tycker och tänker om mig och sen när man träffas så ser dom ut som att man är bra och omtyckt. Nä såna falska jävla idioter ska bort från våra liv vare sig det e min eller barnens släkt. det finns ett talesätt som är sant att man inte ska lägga nån energi i att ogilla andra utan se deras bra sidor.

Ja vet vad jag gjort konstigt men jag vet även mina starka sidor. Varför inte bli omtyckt för ens bra egenskaper.

tex hemma är det mest jag som städar, lagar mat, tvättar kläder, skjutsar barn på träningar, dagis ja name it. ja ser inte i att ja får göra allt för de mesta själv eftersom det är nått jag valt själv och pappan jobbar mycket för att vi ska ha ett hem och mat på bordet därav har ingen bara dåliga egenskaper.

även som partners har båda gjort fel men vi har egentligen aldrig pratat om vad vi tycker är fel eller vad den andre vill att den andre ska ändra på.

Glad är jag, att vi äntligen pratat om vad man som ja skrev innan kan förändras med så båda blir mer glad. tex att den andre kanske ska hjälpa till mer eller skaffa jobb eller skjutsa barnen mer m.m! Kommunikation är jätte viktigt och det finns mycket som håller på att förändras till nått jäkligt bra på länge som alla är glada över.

Tex har vi kollat på ett större boende men 12 gånger så billigt som det vi har nu. Alltså innebär det att vi inte skulle ha en skuld på det nya om vi köpte det. det är även 4 gånger så stort. Dock mer att göra på. Men att inte ha en skuld varje månad på ett huslån gör att man kan ändra med dom medel man har hela tiden istället då båda idag har en inkomst som vi inte alltid haft förut . Bara att kunna ha ett data rum och ett stort gästrum och barnen ett varsit rum skulle göra allt så mycket lättare. så i praktiken skulle man lätt kunna betala sina avbetalningar lättare och även kunna göra om eftersom och inte dra på sig skulder. utan då är det bara el och kommunala avgifter att dela på. Starta från början och ta sig upp e mitt motto i detta.

För får vi detta vi har nu sålt för det vi gav har vi världens chans att kunna få det hur bra som helst ekonomiskt och slippa oroa sig för att räcker det denna månad. Som dom flesta gör.

Utan jobbar man extra e det för att kunna fixa till så det blir finare. det skulle säkert ta minst 2år att få det fint som man vill ha det. Men va gör det för att bo dåligt från början men äga det utan skulder på själva huset och kunna putsa upp lite i taget. Det är världens utsikt, världens finaste grannar, flera kompisar till barnen med gångavstånd.

det är ett jäkla projekt men med tanke på att vi äntligen kan lägga hälften varje månad var och äntligen dela på utgifterna vore detta bra för alla oss och mycket roligare då båda betalar lika mycket och båda kan känna att vi äger och betalat lika mycket var och gör det tillsammans från början. En ny och förfriskande ny start och man ska dela ansvaret både ekonomiskt och med barnen så båda har sin fritid och sitt jobb att sköta.

båda två är helt lyriska och hoppas vi får till det. Det skulle bli kanon och bara tanken att kunna slippa va skyldig banken varje månad vore skit häftigt.

Som tur är, är jag väldigt duktig på att förhandla så priset vi trodde förut gällde inte efter ja pratat med han nu två gånger. Så jag ha fått ner priset 2 gånger så mycket. Så även om det blir en flopp säger vi, så är marken bara värd två gånger så mycket. Så det är bara positivt med att pröva. Och sen att börja om från noll och kunna göra allt bra igen är bara positivt tycker båda.

Jag hoppas med hela mitt hjärta att det går igenom. Men det vet man aldrig. Dom kan helt plötsligt säga nä eller få en annan köpare som betalar mer eller att nått annat sätter käppar i hjulet. Men båda hoppas att det går att få till vårat. men med våran tur lär det ju inte bli så. Men jag hoppas verkligen.

tror barnen skulle bli mer glada av det också och ha kompisar till tuva med som hon kan leka med och springa till även wilmer har det sen när han bli lite större. och andra hälften av att ha utsikt över fjällen och mer att kunna hitta på när ja jobbar än platt mark. Nä tro de skulle bli för bra. Håll fingrarna..


RSS 2.0