Stora killen

I fredags va det dags att gå på dagis igen ;) .. fast då följde pappa och syster också med, och vi va ute mest hela dagen och myste och Wilmer gick mest runt och kollade läget 😄 åt lunch i fin vädret och på torsdag är det första gången jag ska lämna mitt lilla troll på dagis själv. Kommer nog få rejäl ångest ;) mest e man rädd för att andra barn typ ska riva åh va elak och att han ska bli mamma klen ;) fast ja vet att det kommer att gå bra ;)


inskolning

I dag va första dagen på inskolningen ;)

Först var han lite blyg men sen gick det av bara farten. Mammas Lill prins ❤

självklart va bil rummet och lego rummet roligast att leka i.

Personalen är som sagt super gulliga dom med så det känns toppen som ja skrivit innan.

Ska bli kul och se hur han kommer vara när vi ska dit igen imorgon. han drog sig idag till dom stora barnen som höll på och lekte med stenar och självklart åka kana va kul ;) vart tar tiden vägen. Liten börjar bli för stor 😃

Glömde dock ta kort så klart osmart som jag va åh lämnade telefonen i bilen..


Längtar

Som ja skrivit innan så ska snart lille man skolas in på dagis. han kommer att älska dagis. Och som ja skrev innan så verkar det vara ett toppen dagis. ska bli så kul för han åh få lite nya kompisar. Ja längtar jätte mycket tills på onsdag ;)


Rutiner

Att försöka bryta dåliga vanor är fruktansvärt svårt. vissa vanor tycker jag är jätte svåra 😃 alltså när ja kommer på mig själv garvar ja som F-N för att det ska vara så förbannat svårt åh ändra 😃 ja vet att det även har med min sjukdom att göra 😃 och det är faktiskt så att dom flesta av mina kusiner har det med. 😃 Men ja ger mig inte 😃 ja orkar inte som sagt leva som ja gjort nu senaste åren, huvva, det är absolut inte jag. Men när saker blir för tungt ibland ger man bara faaaan. Och det är väl det dummaste man gör för det blir 1000.00000 jobbigare och klara upp det sen. Fast nu har jag beslutat mig för att förändra mig själv på mina dåliga sidor och rutiner. Självklart kan ingen bli perfekt men man kan iallafall försöka göra det man kan för att förändra till det bättre.

Sen har jag märkt en sak med människor som är extremt roligt. det är alltid lätt att påpeka andra vad dom är dåliga på och gör fel, men extremt svårt att se sina egna för dom gör inte dom felen som JAG gör så då är det inte samma sak eller dom är inte lika dåliga. Haha ja dör vilka .... Människor. Att man ens orkar sitta åh leta fel på andra människor.


Ja kan stå för mina brister och det jag gjort fel, ja e tids optimist lugnt sagt haha, ja ha haft extremt skitit och skitit i allt för att ja ha helt enkelt inte orkat lagt ner energi på det för att ja ha mått så extremt dåligt av all stress runt mig och till slut funkade ingenting. det roliga är när man förändrar sig själv och börjar få så mycket ny energi igen är det helt underbart 😃 just för att man orkar och tycker saker är roligt igen.

Ja ha fått till så jävla mycket på så kort tid och självklart är det mycket kvar men gör man det riktigt på en gång tar det tid men det är lönsamt 😃 att ha ordning är ett måste med 3 barn. och när man börjar ta tag i sig själv känns det som att alla pussel bitar sakta men säkert släpps upp. baby steps, baby steps ;)

Så länge som sagt man försöker förändra sig och förstår varför man inte mått bra och förändrar den situationen så att det inte händer igen känns det bra både i knoppen och hjärtat ;)

Haha och att jag som sagt är tids optimist är inte lätt att ändra på men en av sakerna som står högst upp på listan. Det är inte förän man hamnat längst ner i skiten man förstår ibland va fan man gjort. Men det är endast då ibland människor kan förändra situationen och sig själv.

jag är så jäkla glad att jag äntligen börjar hitta min glädje och min energi igen ;) för jag är sån som älskar att hitta på saker och umgås med människor och speciellt mina vänner och med min familj.

jag tror faktiskt mycket också hänger på vikten om jag ska vara helt ärlig. När ja vart gravid och såg hur FET jag vart och sen fick havandeskaps förgiftningen på det och vart ännu tjockare och mådde pyton länge efter ja fick tuva då jag va i extremt dåligt skick efter tuva. kunde inte ha några kläder eller känna mig fin, fick dålig själv känsla och många skrattade och sa på skämt vissa små saker som men Gud va tjock du blivit,vet du om att det är storlek ...

Ehh jaaa jag visste mycket väl om det och även att ja blivit tjock, där började nog de mesta. Och självklart tänker inte folk på att man tar åt sig och då förstod inte jag heller egentligen att huvudet tog åt sig mer än ja trodde.

Men nu när jag börjat gått ner så mycket i vikt börjar min självkänsla komma tillbaka och som sagt energin, just att kunna gå ut med barnen, kunna ha riktiga vinterkläder och även vanliga kläder. Och att orka leka och röra sig.


jag och barnen har varit ute jätte mycket senaste tiden och lekt ute och tagit en promenad för att mitt JAG börjar komma fram igen och det är så skönt.

Jag är så extremt GLAD att jag efter alla år förstår vikten av vad som är viktigt för mig och som jag skrivit förut, ORKAR försöka förändra och ta tag i mig själv till att faktiskt bli den jag faktiskt är IGEN.

Många tycker säkert att man är knäpp som skriver sånt här på en blogg. Men de tycker inte jag. Alla människor mår dåligt ibland eller en längre period i sitt liv. Alla människor beter sig olika i den situationen.

Vissa människor pratar skit om andra och är väldigt duktiga att påpeka hur dåliga andra är. Vissa tar till alkohol,vissa tar droger, vissa städar, vissa tröstäter, vissa slår sönder saker eller beter sig som ett arsle mot allt och alla. vissa människor ligger runt med allt och alla. Vissa köper lycka (har gjort). vissa flyr iväg via aktiviter, vissa håller sig ifrån hemmet så gott det går med aktiveter. Vissa gymmar.

Som sagt, det finns 1000 olika saker folk gör när dom mår dåligt. Eftersom jag nu va extremt tjock, hade ingen energi eller ork till nått låste jag mer in mig själv och sket i allt och lät allt förfalla istället. Jävligt tråkigt men sant.

Det krävs jävligt mycket mod för att ens skriva nått sånt här eftersom hela världen kan läsa. men samtidigt är det nått alla människor gjort eller kommer att göra. Vissa tänker säkert, men ja hade inte låtit mitt hem förfallit eller skitit i de eller det, då är mot svaret nä jag hade inte gjort som du heller när du mådde dåligt eller kommer må nångång i livet. Det är bara så att man vet aldrig hur man kommer bete sig i olika situationer.

det ända man kan göra är att kolla på sig själv som människa och fråga sig själv.


* Är jag nöjd med hur jag ser ut?
* Min livs situation?
* När jag ser mig själv i spegeln ser jag?
* Är jag nöjd med mig själv som jag är?

och är man inte nöjd försöka förändra till en den förmåga man kan iallafall. Jag har haft väldigt lätt under den tiden ja mådde dåligt få energi stundvis men sen var det lätt att falla tillbaka lika fort. Och då har man ju egentligen inte tagit tag i situationen. Men det är jätte jätte svårt. och man kan bara förändra sig själv, Ingen kan hjälpa någon annan.

nä nu ska fortsätta rensa lite för alla sussar så gott så nu är det tyst och lugnt och man får rensa i fred 😃..

Godnatt och sov så gott och tänk på att inte döma andra innan du kollat på dig själv oavsett om ni inte har brister på samma saker.



Jag är extremt glad att mina äkta vänner verkligen finns där för mig och tyckt/tycker om mig för den jag är och sett det jag är bra på som människa istället för bara det negativa. älskar er och är så glad för att jag har er oavsett fast det tar lång tid emellan ibland man träffar vissa på grund av avstånd eller andra saker.


dagis

I kväll var jag på ett föräldra möte på nya dagiset till Wilmer. Det verkar toppen bra där, det är ett personal kooperativ, verkar ha jätte bra mat och dom hade jätte fina lek rum. Dom hade tex ett fordons rum, ett tjejrum med allt. Va det innebär. Ett klossrum och ett skapar rum. Dom får maten från krokoms världshus, och dom är ute jätte mycket och skapar olika aktiviteter. det känns super att dom är ute mycket. Och personalen verkade vara helt underbara.

Sån energi som ja haft sen ja fick veta att han fick dagis plats har jag nog inte haft på väldigt väldigt länge. Lät ju nästan hemskt, men det är just för att kunna jobba heltid och slippa fråga om barnvakt så fort man ska göra nått. ha hunnit fixa hur mycket som helst. Just love it. känns så himla bra. bara att man vet att man kommer ha en fast summa varje månad plus lite extra ibland om man jobbar extra känns så bra åh kunna ha fasta rutiner på både mig själv och barnen. Det behövs verkligen.

Och det hinns inte stökas lite mycket heller hihi

känns som 40kg sten släppts från hjärtat.. ;)


Facebook

Kommer ta bort flera från Facebook, blir så jävla less på att vissa inte ens kan gilla mina bilder på barnen ens och om man ändå är ett hat objekt för vissa så varför ska dom sitta åh ha mig på Facebook, finns ingen anledning till att ha kvar såna oavsett hur nära släkt dom är.

ja försöker göra mitt bästa hela tiden och det är inte så lätt med min sjukdom att få till alla rutiner m.m, sen dom senaste åren har ja faktiskt inte mått så bra och inte fått till vissa saker som man kanske ska. Då tycker ja iallafall dom närstående kan fråga hur man mår istället för åh sitta åh prata skit om en åh massa annat jävla dravel.

nä fy fan va less ja bli.. känner bara mer åh mer att ja vill inte att mina barn ska vara med människor som ogillar mig, så tråkigt att vissa aldrig kan höra av sig eller ringa för att prata med barnen i telefonen..

Ringer aldrig heller och frågar hur det går hemma fast dom vet vad som pågått..

Nä förnedra mig mer är bara dumt utan bättre att fokusera mer på människor som ser det som e bra med en. Tänker vägra känna mig utfryst och känna att ja bara e med på saker för barnens skull, och egentligen vill dom inte ens ha en där. Då e det bättre barnen bara åker dit ibland..



Måste ner till min fina släkting som inte mår så bra också ;( tycker så synd om dig. Men det blir bättre om du försöker kämpa på så gott det går.. måste försöka komma iväg innan jag börjar jobba på heltid för då kommer det bli svårare men de finns ju helger också.



Wilmer fick äntligen dagisplats till nästa vecka ;) känns så otroligt skönt. för nu kan ja börja jobba heltid igen 😃 ja ha sökt flera jobb men ett e ja ganska säker på att ja kommer få 😃 eftersom det vart som det vart med det andra, men det är skönt med en fast lön och man vet vad man har varje månad.

har även sökt en utbildning som ja förhoppningsvis kan läsa på sidan av jobbet på kvällarna när barnen sover. men vet inte än hur dom lagt upp den om man kan läsa på sidan av eller ej, inte fått svar på mailet än.

Ja hade så gärna kunnat tänkt mig och åkt iväg till Norge och jobbat med, har ett jobb där men det funkar inte då det är 4 dagar i veckan åh det går ju inte med 3 barn här hemma. men ja ska fortsätta leta nått bra med bra tider över hur man jobbar så det passar. men det e svårt, är många svenskar som söker överallt och många är unga och har inga krav som ja med 3 barn.
men så länge få man jobba hemma, längtar så efter att börja jobba. Då hade man typ alltid ordning åh när man går hemma tänker man alltid, ähh tar det sen. sjukt men sant då man vet att man inte har den tiden sen när man jobbar.

Nä nu ska ja försöka somna om igen åh tänka positivt ;) allt kommer bli bättre nu om man få jobba igen ;) längtar.




Operation

Vi va till läkarna på öron/näsa/hals och det blir iallafall operation för tuva. Ska bli skönt att hon kommer kunna andas normalt och kanske lugna ner sig på köpet. kommer vara så grymt nervös och grina ihjäl mig 😒 mitt lilla hjärta och man får inte följa med in, hövva!

Det finns ju risker och ja kommer inte kunna sova på flera nätter efter operationen, för dom gör helst inte dessa operationer hur som helst på grund av riskerna, och ja fick höra att i Norge har dom slutat att skrapa på grund av för många fall av människor som förblött och dött. Vart nervös när läkaren sa det att skulle hon blöda mycket var det bara att åka in. Men det kommer nog gå bra, men man blir ju lite nervös eftersom hon har rätt lätt för att blöda som sin far.

Har konstigt nog inte fått nån tid än men lär väl komma snart, får hoppas det blir innan påsk så pela hinner va med innan han åker till Tromsö på jobb hela sommaren.


Mammas lilla prinsessa

Älskar dig från månen och tillbaka ❤


RSS 2.0