V.33

I helgen kom sandra o ronny förbi och hjälpte till och hämtade hit timmer som ska fixas inför höstern/vintern..
så nu e de bara och börja kapa o dona till veckan.. (fy fy fy)

sen fick ja hjälp att fixa till studsmattan, åhh fasiken vilken tur man fick hjälp me det, för de va fan de värsta ja sett. sen kom mickaela och dalle och hjälpte till eftersom de vart fel innan så fick dom så klart till det. ha ha ha , och sen kom mia, malin, mickis, och mias nya kille daniel och prata lite skit och så.. (Trevligt)



nu började de bli jobbigt tycker ja, ha svällt som fasiken på fötterna, ha så ont skulle bara vilja göra pyspunka på fötterna.. och fatta de e 6v kvar som man måste gå så här o de lär antagligen bli VÄRRE..
va så här me melvin med, och nu e man ju större så ja anta det..


va till barnmorskan i torsdags, allt såg bra ut förutom att ja hade lite högt blodtryck, va inge farligt högt.. men e bra om de inte blir högre..


Så igår fick jag fotmassage av sandra som va välbehövligt kan ja lova.. ja e inte den som gillar massage överhuvudtaget egentligen, men sandra va riktigt duktig och fötterna är nästan blå/lila av att ja svullit så mycket så de kändes nästan som att va i sjunde himlen för värken släppte lite när hon massera..




V.33
Nu väger bebisen ungefär 2 kg och är cirka 44 cm lång. Nu bör bebisen (åtminstone för dig som är förstföderska) göra sig redo inför födelsen genom att vända sig upp-och-ner, så att huvudet pekar nedåt i bäckenet.

fetal development at 33 weeksUnder de kommande veckorna håller din barnmorska ett öga på bebisens postition - vissa bebisar får för sig att de ska vända sig uppåt igen.

Din bebis kranium är fortfarande lite mjukt, eftersom benen inte riktigt sitter ihop ännu - delvis för att förlossningen ska bli lättare. Människor föder barn med ovanligt stort huvud i förhållande till mammans bäcken och detta möjliggörs av att huvudet kan tryckas ihop lite under förlossningen. Övriga delar av bebisens skelett hårdnar däremot nu och huden håller på att bli mindre röd och skrynklig.

Om du är förstföderska, kanske bebisen vänder sig nedåt denna vecka och placerar huvudet mot livmoderhalsen. (Detta händer i ungefär hälften av alla förstagångsgraviditeter.) Om du är omföderska, är det vanligt att detta inte sker förrän sista veckan innan bebisen föds - och i vissa fall inte förrän förlossningen börjar. Vill du föda utan medicinsk smärtlindring? Här kan du läsa om icke-medicinska ("naturliga") metoder.

Får du svullna fötter och vrister mot dagens slut? Vätskebindning i kroppen, s k ödem, är ofta värre senare på dagen eller om det är varmt. Märkligt nog kan detta förvärras av vätskebrist. Din kropp - i synnerhet dina njurar - och bebisen behöver mycket vatten. Om dina händer eller ditt ansikte plötsligt sväller upp, är det viktigt att du kontaktar läkare - det kan vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.

• Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt - även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling har gjorts som en allmän guide till hur din bebis växer.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0