V.33

I helgen kom sandra o ronny förbi och hjälpte till och hämtade hit timmer som ska fixas inför höstern/vintern..
så nu e de bara och börja kapa o dona till veckan.. (fy fy fy)

sen fick ja hjälp att fixa till studsmattan, åhh fasiken vilken tur man fick hjälp me det, för de va fan de värsta ja sett. sen kom mickaela och dalle och hjälpte till eftersom de vart fel innan så fick dom så klart till det. ha ha ha , och sen kom mia, malin, mickis, och mias nya kille daniel och prata lite skit och så.. (Trevligt)nu började de bli jobbigt tycker ja, ha svällt som fasiken på fötterna, ha så ont skulle bara vilja göra pyspunka på fötterna.. och fatta de e 6v kvar som man måste gå så här o de lär antagligen bli VÄRRE..
va så här me melvin med, och nu e man ju större så ja anta det..


va till barnmorskan i torsdags, allt såg bra ut förutom att ja hade lite högt blodtryck, va inge farligt högt.. men e bra om de inte blir högre..


Så igår fick jag fotmassage av sandra som va välbehövligt kan ja lova.. ja e inte den som gillar massage överhuvudtaget egentligen, men sandra va riktigt duktig och fötterna är nästan blå/lila av att ja svullit så mycket så de kändes nästan som att va i sjunde himlen för värken släppte lite när hon massera..
V.33
Nu väger bebisen ungefär 2 kg och är cirka 44 cm lång. Nu bör bebisen (åtminstone för dig som är förstföderska) göra sig redo inför födelsen genom att vända sig upp-och-ner, så att huvudet pekar nedåt i bäckenet.

fetal development at 33 weeksUnder de kommande veckorna håller din barnmorska ett öga på bebisens postition - vissa bebisar får för sig att de ska vända sig uppåt igen.

Din bebis kranium är fortfarande lite mjukt, eftersom benen inte riktigt sitter ihop ännu - delvis för att förlossningen ska bli lättare. Människor föder barn med ovanligt stort huvud i förhållande till mammans bäcken och detta möjliggörs av att huvudet kan tryckas ihop lite under förlossningen. Övriga delar av bebisens skelett hårdnar däremot nu och huden håller på att bli mindre röd och skrynklig.

Om du är förstföderska, kanske bebisen vänder sig nedåt denna vecka och placerar huvudet mot livmoderhalsen. (Detta händer i ungefär hälften av alla förstagångsgraviditeter.) Om du är omföderska, är det vanligt att detta inte sker förrän sista veckan innan bebisen föds - och i vissa fall inte förrän förlossningen börjar. Vill du föda utan medicinsk smärtlindring? Här kan du läsa om icke-medicinska ("naturliga") metoder.

Får du svullna fötter och vrister mot dagens slut? Vätskebindning i kroppen, s k ödem, är ofta värre senare på dagen eller om det är varmt. Märkligt nog kan detta förvärras av vätskebrist. Din kropp - i synnerhet dina njurar - och bebisen behöver mycket vatten. Om dina händer eller ditt ansikte plötsligt sväller upp, är det viktigt att du kontaktar läkare - det kan vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.

• Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt - även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling har gjorts som en allmän guide till hur din bebis växer.
Halkbanan..

http://www.youtube.com/watch?v=9lp0IWv8QZY

Vinst..

Igår söndag va vi iväg på Bingo IGEN.. och faktiskt så gav det sig sin vinst till slut, vann på 8000kr men så klart så fick ja dela med en annan, så jag vann 4000:- och de tackar ja ju inte nej till.. sa inget till dom i bilen, utan slängde mig på TUTAN , måste ju vinna me charm.. ha ha ha ha.. och de passade sig ju jätte bra när vi åkte på ikea idag, vart jag, mamma, mormor och mellepinn som tog en sväng dit. och de va en jätte mysig dag faktiskt. finns så mycke roliga affärer på birsta.

så dagens fångst vart ett skötbort,hylla, påslakanset,ritstativ till melvin och några kryddburkar..

Imorgon e det dags för halkkörningen, känns lite nervöst faktiskt.. och bara för att det e ja, så lär ja väl kugga mig på det..

ha läst lite på teorin idag, men fy fasiken va otålig ja e gällande den.. Usssshhh o fy.


Idag ha de gått ganska bra me smärtan än så länge, fick ont när ja gick mycke idag men den värsta smärtan brukar ju komma på natten eller lagomt roligt till morgonen dan efter..

Ja fatta inte. nu ha ja vart ute mycke o rört på mig, men e ju inge kul om ja ska få sån här smärta. och ibland får ja de utan att ens röra mig. men som ni kanske läste i förra inlägget kan de bero på lite olika faktorer..
men hoppas de blir bättre för de påverkar mitt humör och tyvärr e det dom närmsta som får slita me mitt humör..
fast de kan ju svänga under en graviditet, men blir ju lite extra när man knappt kan svänga över benet för att byta liggläge, eller ta sig upp ur sängen, eller lägga sig. klart de påverkar en som person..


Börja närma sig nu, Är bara 54 dagar kvar nu, ska försöka ändra grejset på datorn me så de blir rätt..
http://www.youtube.com/watch?v=RxPZh4AnWyk

Hallå kära blogg..

Igår va ja me min moster och min kusin elin och hjälpte till me lite kläder..  och gick runt på stan i 4 och en halv timme, sen gick vi en runda. och de börja bli tungt nu me att gå mycke.. började lite när ja o mickis va i sthlm men blir bara värre o värre nu, och vilken smärta. anta det e foglossning eller va man säger, ont neråt  gör det iallafall.. och ja tycker fasiken de e varmt hela tiden nu. känns som 60 grader varmt när ja e ute.. men de e ju så ibland för vissa gravida. ha mest kommit nu, så var det inte med melvin. men som sagt alla graviditeter e olika..

Melvin va även iväg på djungelhuset en stund, kul för han att få leka av sig riktigt, stackarn va helt döblöt när vi skulle hem. sen va ja hem en stund o kollade lite räkningar o dona, sen åkte ja faktiskt iväg på bingo igen *ler*..
va jag, mickis, madde, totta, majkie och linda och totta vann 1000kr.. så madde vart en aning sur på hennes pojkvän kan ja lova, eftersom de va första gången för han. och han sa redan i bilen på vägen dit att han skulle vinna för han skulle ha nybörjartur.. skrattar


Snart fyller lillgubben 6år med och ja ha ingen aning om va ja ska köpa, eller jo en sak vet ja faktiskt och de blir en studsmatta me nät. och eventuellt en pool, fast de ska hela familjen skaffa. för de ha de pratats om länge. dom hade en sån stor pool nu för 800kr va rea på nån affär som skulle stänga. så varför inte..


ha kollat lite nu på bebis sidan och hittade just de varför man kan ha så ont och lite annat som händer denna underbara vecka:
"Vid det här laget har de flesta bebisar vänt sig nedåt inför födseln. Vissa tar lite längre tid på sig och en del bebisar sitter envist på rumpan, men det finns fortfarande tid att vända på sig. Denna vecka är det dags för förstföderskor att träffa sin barnmorska igen."

Så här förändras din tillvaro

Tills bebisens huvud sjunkit ner i bäckenet (kring 37 veckor om du är förstföderska och oftast inte förrän det är dags att föda, om du är omföderska), är det vanligt att vara andfådd. Orsaken till detta är, att livmodern nu är så stor att den trycker uppåt på diafragman, som spelar stor roll i din andning. Vila hjälper, så försök att ta det lugnt. Vila kan även vara bra om bebisen verkar vara liten för sitt stadium.

Får du ont i ryggen av din växande mage? Undvik tunga lyft och välj skor med låga klackar, för att minska belastningen på dina uppluckrade ligament. . Många kvinnor får ont i höfterna längre fram i graviditeten och hos vissa luckras bäckenligamenten upp så mycket, att de inte längre håller ihop benen i bäckenet ordentligt. Det kallas foglossning, eller bäckensmärta och kan vara mycket smärtsamt.
 
Bebisens kropp, armar och ben fortsätter att rundas av i takt med att underhudsfett tillkommer - och de ser äntligen ut att vara i proportion till huvudets storlek. Den väger ungefär 1,5 kg nu, ser mer och mer ut som en nyfödd bebis "ska" göra och är drygt 40 cm lång.

fetal development at 31 weeksPå grund av trängseln därinne, har du kanske märkt att bebisen inte längre rör sig lika livligt. Så länge den fortsätter vrida på sig lite, så vet du att allt står väl till. Det kan vara svårt att tro, men bebisen har fortfarande en hel del växande kvar innan den föds - ungefär 900 gram!

Bebisens inre organ fortsätter att utvecklas och mogna och den kissar nu vatten, vilket är bra träning inför livet utanför. Snart kan du vara förvissad om att ditt barn börjar få ett rikt inre liv - undersökningar har visat, att bebisar i magen har perioder av drömsömn redan kring åttonde månaden.

Du har förmodligen gått upp 1,3-1,8 kg denna månad. Ett knappt halvkilo (450 g) per vecka är helt normalt under sista trimestern, eftersom bebisen går igenom en sista växtspurt inför födseln

Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar

Kroppen: Det är vanligt att brösten läcker råmjölk "kolostrum" redan nu. Det brukar inte vara fråga om några stora mängder, men det kan det vara bra att införskaffa en skön amningsbehå utan byglar som du kan ha om natten.
Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna.

Barnet: Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud innefrån mammans kropp, bl.a ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en krafigt trafikerad gata. Nu ska barnet få mer hull och gå upp i vikt, men längden kommer endast öka marginellt.

Kroppen: Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av t.ex stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som t.ex att gå i trappor och bära tunga saker.

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan 8 cm i diameter och fötterna knappt 6 cm. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.

va från förra och lite va som händer nu.. Hoppas bara smärtan kommer ge sig från bäckenet, för natten värk va inte o leka med.. Min bebis e inte heller som andra bebisar för hon ska väga som ni kanske läste runt 1400-1500g och när vi va till tittut vägde hon 1900g så mammas lilla köttbulle trycker säkert på lite extra med   =)


skulle verkligen behöva städa ihop lite, men som ja känner just nu känner ja bara för att ligga i sängen och käka alvedon eller nått så värken försvinner, och mest tycka synd om mig själv. men tyvärr fungerar ju inte de riktigt heller. eftersom ja får ont av att ligga för länge med.

Och på Tisdag ska ja ha halkkörning och hoppas verkligen ja klarar de. magen e skit otymplig nu när ja ska till och övningsköra o vända o vrida på mig i bilen.. så ja hoppas ja får för dom där borta, och att dom godkänner mig trots allt. annars får ja bara till och vänta tills bebis e född.. de går ju det med.. för de e ju mest teori och stadskörning kvar.va ju till sthlm me mickis som sagt och då hälsade ja på farmor, och här e  ett kort på oss..här kommer ett kort på mig o mina kusiner från mammas sida när vi va på bröllop i rötviken, va kusin viveka persson som gifte sig..mina fina kusiner..Näe nu måste ja verkligen göra någon nyttta, ska skriva ner lite av de ja ska handla på ikea med,
tror de eventuellt blir imorgon eller till veckan beroende på min värk, inge kul om man ska ha ont och åka dit.
men de märks.skriver eventuellt ikväll med.. få se litePösss o kul att du tittar in


Glad...

Ja glömde ta kort på lite av de söta ja köpte i sthlm, får ta det lite senare...

Tycker de e kul att hela 47st vart inne igår på bloggen.. de tackar ja för  *ler*


ha köpt världens härligaste hudlotion, kallas chokladserien och är gjord från jämtland.
den doftar verkligen ljuvligt..
just love it....
Nu e det inte långt kvar förän lill fröken kommer, låg åh tänkte igår, undra hur hon ser ut, vem hon är lik, va ska hon heta.. ja lite allt möjligt. även fast de bara e 59 dagar kvar, hon va ju beräknad till den 21a men när vi till stockholm och kollade vart slutdatumet till den 19e juli.. men även fast det inte e så långt kvar, känns de ändå som en evighet. konstigt de där.Börja få lite smått ont i ryggen, men inte så farligt.. hoppas att de inte blir nå mer värk än de lilla som blivit.  ska försöka börja ut o röra mig lite mer, bruka försöka gå ut och gå varje dag.. så ikväll ska ja ladda ipoden me musik och ut åh gå imorgon en sväng på morgonen. man får se hur man känner sig.. sover dåligt på nätterna med.


Blir väl att ja mamma o mormor åker på ikea nått nu till nästa vecka.. ska kolla på lite billigt små grejs där till Bebis, och sen skulle mormor handla nå grejs o mamma med...


Fundera på att köpa detta skötbord, kollade på blovcket men fanns typ inget. så detta e väl nått kanske.och sen lite färgglada galgar till kläderna..sen hade ja faktiskt behövt en garderob till hennes kläder men man får kolla lite va man ha råd med..
sen ha dom ju billiga badbaljor, täcken, filtar, m.m  så i längden tjänar man ju faktiskt på  att handla där..
men vi får se lite ja tycker egentligen bara man kan köpa en skötbädd o ha på bänken i tvättstugan, så slipper man lukten på toan, och de e ju egentligen inte direkt plats på toan. enkelt o billigt. men vissa motarbeta min ide så man får se då hur vi ska lösa de där..


Här e lite av de ja köpte till lillfisan...

nu e de dags att sova..pussss på er
Bebis..
Här e en liten film av mammas lillgryn när hon flinar... så söt så


Ja nu sa ja det ju med, de blir en liten tjej.. nu när dom närmsta vet skriver ja ut det för de e verkligen skit kul att de blev en tjej.. Åhh nu längtar ja ju ihjäl mig..

ska lägga in lite på de ja shoppade i sthlm till henne. Nu e de bara namnen som ska komma på fråga.

sen ha ja fått massa förfrågningar va ja önska  till henne i födelse present eller hur man ska säga det.

och det ska ja skriva ikväll o lägga ut bilder på..

så ha dom som vill lite olika tips..


Näe nu ska ja va social me mickis, kom hem i natt från sthlm... åkte ca 19.00 igår kväll och kom hem ca 12 igår natt dåPösssssss.

mammas älskling
här e en bild av många, korten ja fick e i lite bättre kvalite..

Har foten precis framför munnen.. ler
och det första ja o mickis fick se va könet. stack upp tydligt åh så sa hon va det va..

så de vart en liten miss, men ja e lika glad för det-... så nu ska ja iväg o shoppa lite.


ehh ja de ska ja..

ska försöka lägga in en film ikväll när bebis rör sig..


detta e nått ja absolut rekommenderar till alla, skit häftigt må ja säga, och värt varenda krona..

vart ett nytt datum beräknat till den 19e istället för den 21a så egentligen skiljer det ju inte så många dagar då.. men kul. och alla delar va på plats..

Pösss på er


3D ultraljud...

Nu så börja de närma sig klockan e nu 10.42 och ja ska va där 14.15.. Iiiiii nervöst sammanbrott kanske de heter. ler bebis rör sig för fullt idag, men ja tycker faktiskt den rörde sig mer för någon vecka sedan, kanske avtar i rörelser nu när de snart e dags. finns ju inte lika mycke plats. Igår stanna vi i tönnebro och fikade, mickis skulle träffa sin killes kompis Jesper där, för han kör lastbil. och då fick ja veta att sandras pappa Bosse skulle komma dit och äta för han kör me lastbil. ha ha ha diggar den gubben riktigt mycket. så rolig o söt. hans ka me bli pappa igen. 5 gången gillt. ler så han va snäll nog o berätta om förlossningarna från hans söner, så de va ju jäkligt tacksamt. ler så vi satt där i 2 timmar o åt o prata me dom om förlossningar o hur dom upplevde det o så. men trevligt var det. De gick rätt så fort hit igår, började köra halvsju igår kväll, sen va vi framme 01.30 men då åt vi ju i 2 tim med. så fort gick det. Men me en körglad galning går de jäkligt fort. Tur vi hade min gps me oss, för fy fasiken va svårt det e me 4 filigt o ombyggning o en massa grejer som e lite svårt när man inte e van. men folk kör ju fasiken som galningar här. och står parkerad över allt. men ja ja. sen ska vi väl på en shoppingtur på stan anta ja.. Finns ju så mycke roligt här, så det e väl lätt hänt att man köper nått roligt. ska kolla på nått litet till melvin iallafall och kanske nått sött till bebis. men den som lever får se, kanske inte hittar nått alls. men kolla lite som sagt måste man ju när man ändå e här. Näe nu ska jag o mickis ta o gå o kolla om det finns nått gulligt o mysigt frukostställe i närheten. skriver mer sen, och lägger in bilder på bebis. Pössss pössss

Nybakat..

Idag vart det och baka bullar, så supergott. gjorde dubbelt så ja fick till ca 100st idag, men goda vart dom iallafall för och skryta om mig själv. tur de går fort o laga bullar, städade ihop lite smågrejs medans bullarna jäste. Och magen växer o växer, försöker va ute o röra mig men får rätt så ont nu av att gå mycke så de känns skit ärligt talat, då ja tänkt försöka röra på mig för att hålla vikten. ha gått upp ca 16,5kg denna gång och känner mig ja gudars vet vad. vet ju att på slutet som sagt att man går upp lite extra då. så de känns skit. men nu e de snart dags att kläcka, så ja får se framåt efteråt istället. att ja verkligen tänker mig för då va ja äter o att ja e ute mycke o rör mig. för de känns ändå dumt och gå runt o känna sig upprörd över sin vikt nu när ja e gravid, för nu e de försent. men blir det fler barn i framtiden. ska ja iallafall ha gått ner mycke och kommit igång me allt. Börjar bli lite nervös för att resa imorgon eller om det blir på måndag morgon, tänk att ja ska få se mitt kära barn. se hur mitt lilla liv ha det där inne, va den gör exakt. men speciellt spännande att faktiskt se hur mammas lilla älskling ser ut. men samtidigt ha man ju vart nervös om de skulle va nått fel. men är det så, så är det ju mammas älskling oavsett. sen funderade vi eventuellt att gå en snabbis på grönan, men det va ju tyvärr stängt på måndag och tisdag så klart. anta vi inte skulle ha hunnit med det, men de va ännu nått vi hade funderat på. jag anta de lär bli nå snabbtitt på någon affär, mickis ville gärna sova över så de blir väl vandrarhem eller nått. Ja skulle gärna ha velat träffat farmor när ja ändå e där, hon ha inte vart så pigg på slutet, men man får se om man hinner. men ja hoppas ja hinner det. vi får se. Igår va vi på bingo, Mickaela k vann 500kr och jag vann på 1000kr men fick dela me 5 andra. fy fasiken. när man äntligen vinner så e det klart ja må dela, men 200kr vart det iallafall. ´men ingen va nära 14.000 denna gång. men vart partybussen vi åkte med. och tuta fick vi ju göra med me den vackra sången som bilarna brevid måste ha blivit överlyckliga av att höra. Mickis skulle ha grillfest ikväll men tyvärr kunde man ju inte komma, men får bli en annan gång. ha fixat lite ved nu iallafall så de e bara börja kapa o dona... och norge vann melodifestivalen.. och låten e rätt så bra med, men skamset för sverige. ha ha ha ha men kul att han säger i direkt sändning när han anländer till gardermoens flygplats och vilket klockslag. kommer va total panik där imorgon. så ja kan tänka mig att flygplatsen i säg e förnöjd, ehh njaaa.. he he he he he he Kommer iallafall lägga ut kort på bebisen när ja fått dom. om de blir några bra kort vill säga. så alla får se lilla underverket. vissa tycker 3d bilderna ser läskiga ut, eftersom bebisarna fortfarande e lite skrynkliga o sen blir dom ju inte helt bra me tanke på dom ligger i vatten när bilderna tas. e bara va ja läste lite kort nyss. Näe nu ska ja ta o plocka ur diskmaskinen och hänga en tvätt som nyss vart klar. sen blir de sova. e skit trött. Pösssssss

Stressig dag...

Imorse va de åh kliva upp tidigt, vaknade klockan sex, men somnade om en liten stund tills ja vart väckt..sen va de bara åh rusa o försöka fixa till sig så gott man hann, o melvin va skit seg och få upp. mammas lilla älskling ville ju fortsätta sova. men kändes skönt o kliva upp tidigt. hunnit me mycket idag.. först va de åh va färdig till 07.15 då mamma kom och hämtade oss, sen skickades melvin på dagis, sen skulle ju jag på riskutbildningen till 07.45.. och de gick ju bra, så nu e den delen iallafall avklarad. kändes faktiskt lite onödigt, men en nyttig dag oavsett, speciellt för dom yngre som tar körkort, som kanske inte mist så många eller fått barn och blir mer försiktig eller förstår riskerna.. men man vart faktiskt mer medveten efter den, fast ja e äldre.. bra och uppdatera, för man vill gärna glömma de där farliga när man kör. och tog en banan till frukost och järntabletter.. (bara för ja ska hålla reda på det lite den vart klar drygt 11.45 iallafall, sen vart de hem o städa lite snabbt och tvätta iordning kläder till melvin imorgon.. 14.00 åkte man i väg igen för då va det dags till melvins dagis och ha föräldrafika.. så helena och ja fikade tillsammans me barnen.  sen va det snabbt iväg igen för kl. 15.00 började föräldragruppen när man är gravid.. kom 6 min försent så de va faktiskt jätte pinsamt.. alla är äldre än mig, så de känns lite konstigt att ha ett barn som är 6 år och jag är yngre än dom andra och dom ha inte barn. va ja o en annan som hade men hennes va yngre än melvin.. ibland undrar man va dom gjort i alla år. lite pinsamt som yngst med att berätta om sina erfarenheter när dom andra är äldre. men jätte gulliga va dom allihopa.. så de va en jätte fin o gullig grupp ja hamnade i.. de ja tog upp va mest det efter man fått barn, ja tycker folk fokuserar på sin förlossning åh hur den ska gå. men de e ju efteråt jobbet börjar, smärtorna efteråt. bara att kissa kan ju va ett stort dilemma, sitta på en stol, tvätta naveln, få till amningen, trött o sliten ändå ska man lära känna en liten människa som kanske ha ont i magen o skriker i 3 timmar. åh de e kanske svårt när det e första och veta hur man ska göra/hålla.. ja e mest orolig för allt just nu.. börja känna mig lite lätt nervös. va ju så länge sedan man fick nu, så nu blir de väl inte lättare eftersom de va 6år sedan så kroppen ha glömt och gått ihop sig till fullo, iiii... såg några klipp på youtube på förlossningar.. ja kommer inte ihåg att det va riktigt så där, men de ska bli mysigt. tänk vilken fin liten varelse det ska bli. mysigt värre.. dom e så pussgo och melvin ha redan planerat en massa inför denna lilla krabat. va hon/han ska heta. blir de en kille tycker han melvin eller gabriel tror ja det va, sen va de nå mer konstigt namn, och vart det en tjej tycker han melvina eller ella tror ja han sa. vi brukar reta han ibland o säga melvina.. så han tyckte lillesyster kunde heta de om de blir en tjej. men han vill helst en kille, för tjejer e så tråkiga, dom leker ju bara med barbies och älskar rosa. och tycker om att pusssas. så helst en kille men han sa det att man får väl bli nöjd me det man får. min lill gamla lillgubbe. och melvin ha lärt sig cykla, han ha vart lite feg gällande den stora cykeln och cykla själv, men sen fick han en sån kickbike och lärde sig balansera på den så sen gick det av sig själv. han borde kunnat de tidigare, men man kan ju inte tvinga någon till nått. och nu ha han mognat för det. han e jätte duktig på engelska, han räknar iallafall till tio me rätt uttal, och kan lite uttal och sånt. han älskar + men ogillar verkligen minus. han kan lite grann men gilla mer +.. ska bli kul nu när han får lära sig allt möjligt. han älskar verkligen att knåpa me en massa, speciellt när han får tid att meka med någon och skruva, de älskar han verkligen. men tyvärr ha han inte chansen så ofta. men de blir väl mer framöver!! ja hoppas dom ha mycke utflykter o en masssa kul. och att han får jättte mycke kompisar. Näe nu blir de läggdags, ska upp tidigt imorgon med. men imorgon blir de nog tröttsamt, e helt slut redan nu. och idag ha ja faktiskt haft ont i rygggen.. Pössssss

Varg..

Idag va jag på körskolan o tränade rondell o stadstrafiken igen... ussshhaa
men de gick rätt bra idag.. men de  e fasiken mycke man ska tänka på oavsett.
fast vissa man åkt me haft körkort länge, ser man mycke fel nu när man lär sig..
Idag va vi till moster mia med och firade henne. strax innan brunflo såg mamma nått konstigt på sidan av vägen..
och sa hon ville köra tillbaks för att kolla igen va det va.. och då var det en varg som sprang precis framför bilen och ställde sig en bit från vägen upp mot en åker. vi klev ur och den stog ca 15m ifrån oss o kollade..

så jäkla fina alltså.. och stor.  spåren va som 2 snusdoser efter varann.. så de va en liten häftig upplevelse måste ja säga men tanke på att de va de sista stället man trodde man skulle få se en varg på.


näe nu e ja skit trött och måste ta o sova..


godnattttt

Bilbingo...

Ikväll va vi iväg på bilbingo igen. men ingen vinst som vanligt..

ler

Majkie trodde hon fick bingo så vi tutade, när tjejen kom fram kom vi fram till att det va 2 rader och inte en. ehh men lite pinsamt. ehh jadå!! och ja fick lägga ut detta för henne.. ler


va jag, majkie, madde M, och Lollo som va iväg.. men kul e det tycker jag.

fasiken, va e de för del på den lösenordsskyddade, fatta inte e 2 som klagat på att dom inte kommer in.!! Hm e det fler som inte kommer in???Ja o mickis åker eventuellt till sthlm nästa vecka och gör den där undersökningen. men inget bestämt än hur det blir.
vi får se lite då hur ma ska göra..


Bebisen ha blivit riktigt stark nu, helt sjukt... tycker det e så konstigt egentligen att dom e så himla pigga och rörliga i magen, men när dom fötts, e dom ju som små inlagda sillar... he he helt livlösa o hur underbara som helst.
så kan någon svara på det får dom gärna det..

Imorgon ska ja iväg o dona lite me teorin.. fy fasiken va ja kommer åka på denna teori..
komemr säkert hamna på några prov innan man e godkänd. de sjuka med e att frågar man någon som precis tagit körkortet hade dom nog inte ens klarat det igen. va é det för jävla prov. e ju inge positivt alls ju.
ja ja ja ja jag får ta det som de kommer.. men nu börjar de bli så kort me tid så ja vet inte om ja hinner innan.
för dom e väl inte alls för överförtjust i att man e hög gravid heller, eller höggravid men att de börja närma sig...

de blir som de blir..näe nu e det filmdags o sen sova.. e hur trött som helst.och detta e va man får göra under undersökningen om den nu blir av.. de får ni veta till veckan.

får se lite hur man mår och så..


3D/4D Ultraljud
Den stora skillnaden från de vanliga ultraljuden i svart-vit är att vi ser fostret i 3Doch får ett intryck av hur barnet verkligen ser ut. Vi ser även hur fostret rör sig 4D.

Undersökningen börjar i 3D/4D. Under den här tiden kommer vi att titta på ert barn som ni aldrig sett det tidigare. I slutet av undersökningen utförs även en begränsad diagnostisk 2D-undersökning då vi kommer att undersöka och titta på ett flertal saker hos ert barn såsom hjärtslag, position etc. Vi tittar även på en del saker hos mamman, såsom moderkakans position. Mellan v. 25-32 är den rekommenderade tiden.

I premiumpaketet ingår:

*CD med 20 - 50 3D bilder, exakt antal beror på barnets position, samt rörliga videoclips

*undersökningen inspelad på dvd (ca 30 min)

*utskrivna bilder i svart/vitt (minst 8 st) och i färg (4 st)Ja kan känna ibland att de känns rätt så onödigt, men samtidigt skulle de va väldigt kul, och ha man inte provat så vet man ju inte.  så vi får se lite som sagt


Godernatt o pusssssss


Familjeliv

Idag ha jag vart inne på familjeliv och tittat runt lite.. där va de en diskution om hur länge man ska va kvar efter förlossningen..

jag känner att även fast ja blir 2 barns föderska, vet ja inte riktigt om ja skulle vilja åka hem efter 4 timmar som ja läste många gjorde. inte ens efter en dag ärligt talat.. vill vänta o se att allt e bra. och ser de lite som min chans att vila upp sig innan allt börjar rulla på hemma. och ja antar de e en del som kommer vilja komma o se det lilla livet sen. e lätt de blir för mycket från början och att man tar ut sig.. Men nu vill ja bebis ska komma ut. börjat fått lite foglossning nu, men inga större problem gällande gradiviteten. De ända jobbigt just nu e väl att ja gått upp 15kg. och de påverkar mig faktiskt ganska mycke eftersom ja e tjock sen innan. men de får ja ta itu me sen. ska försöka börja äta ofta men lite nu så kanske ja klarar mig, hoppas ja kommer undan 5kg till detta e över. Va ute o gick en sväng idag o ska fortsätta me det.
får lite ont ner till, men e ju bara en stund. lite får man stå ut med, men de värsta e väl att nu sista tiden går man upp mellan 250g till o med 1kg som oftast i veckan, men i mitt fall lär de väl bli 2-3 kg i veckan.. skrattar

näe de blir fan inte aktuellt, då kommer ja trycka på tills min bebis kommer i förtid.. får inte bli mer än 5kg till. alltså 20kg sammanlagt..  oacceptabelt e det om det blir 1kg över 20kg sammanlagt. men ja ska inte säga för mycket ska ju på undersökning nu igen den 13e och då lär man väl ha gått upp till 20kg. så då e väl dom lovorden borta redan. =)
Men den som lever får se. bara o skärpa sig nu så kanske man slipper så mycke övervikt nu sista tiden som e kvar. men e det 1kg i veckan som hon sa sist blir de ju faaaaaan 10kg till.. och då kommer ja verkligen se ut som en rullande liten julgris som e ute o går. =))

Mamma erbjöd sig att betala en undersökning åt mig i sthlm om ja vill på den..

är en 3d titt på bebisen.. men ja ha inte bestämt mig än. då får man se bebis och får en dvd på 30min. och massa färgkort o svartvita större. vore ju faktiskt lite kul. ja o mickis fundera på o sticka dit me bil över 1 dag. och shoppa lite med när man ändå åker dit. men vi får se lite. e bäst i v.32 o det e ju om 2v.. så den som lever får se


idag ha ja faktiskt haft en jäkla huvudvärk, länge sen de känts så må ja säga.. men vilade en stund sen gick de över..
Mickis sov över här i natt. så vi hyrde film igår som vi såg på igår kväll efter bingon, och vart ju ingen vinst som vanligt. men någon lycklig vinnare fick iallafall vinna, för den turen ha då inte vi på våran sida. mickis satt me ett nummer kvar typ i 15 rop, men inte fasiken kom numret ändå. man blir så frustrerad, just där o då känns de som man spelar om 60 milj eller nått... *ler*

Jaja oavsett så hyrde vi filmen, Livet från den andra sidan som va på nyhet. men den somnade ja fatiskt nästan från början av, så ja hann inte riktigt se, så ja ska se hela igen innan ja yttrar mig.

sen vart det kärlek 3000, mickis hade hört de va en film från östersund, eller ja iallafall lite inspelningar här ifrån, mmm eller hur de va typ 2 klipp gällande torvalla skolan. thats it. Och ska ja va ärlig så va skådespelarens röst nått ja störde mig otroligt på. och filmen rent ut sagt, va inte min stil. vissa saker hade sin charm, som tjejen som blev sjuk i cancer e nått ja respekterar stort, och själva dom delarna va rätt så bra. men sen va de mycke som hängde ut i det stora blå. för mycke fantasi inblandat i nått så allvarligt. så de vart ingen positiv film, ingen humor direkt med. den ahde kunnat gjort bra mycke bättre om dom skippade fantasin och de överdriva. näeeee ingen film ja rekomendera. och ja tror mickis satt o pusta o stånka sig igenom filmen..


Näe nu blir de läggdags snart, ska se om ja hinner få me mig nått ikväll av livet från den andra sidan annars blir det imorgon ja får se den då.Pösssar från mig till dig..


Tack mamma för att du engagerar dig gällande barnet, och är snäll o erbjuder dig o köpa saker vi måste ha till det lilla livet.. gulligt av dig. evigt tacksam för att du finns vid min sida. Älskar att du både e min mor och min bästa vän.
tänk om alla barn som ha det dåligt hade kunnat fått en bit av den underbara uppväxt och mor som ja får ta del av.


Mickis vill mamma ska nätdejta, ler... så mickis satt i natt o visa lämpliga män åt mamma från östersund.
ha ha ja vi får väl se om man kan lura dit någon. men hon e ju så blyg min stackars mamma. men BÄST.Pusssss


V.30

Hallo...


Ja då va jag inne i v.30, gud va tiden går fort, det e helt sjukt.. fasiken om 10v blir ja mamma igen. de känns så overkligt ibland. inga namn planerade så eftersom vi e lite oense om det, och ingen säng o grejjjer o grejjjer.. vill ju gärna ha det fint tills den nya familjemedlemmen kommer ut och ska hem i sin nya miljö..

ja fattar inte hur man kommer kunna slappna av, ja kommer va skit nervös att de händer nått. tänk och vakna upp och de ha hänt nåååått. alltså tanken får mig att vilja dö. man läser ju så mycke o ja blir nervös så ja tror ja får lägga ner läsandet om sånt, men ändå e det ju så jäkla intresant med att läsa hur faktiskt människor går vidare efter en sån sak.
och det kan ju faktiskt hända. men ja tror inte ja skulle kunna bli människa efter nått sånt ärligt talat. men nu ska ja inte va så negativ och tänka de värsta.. men man e ju rädd för dom e ju så små o sköra dom små liven.Idag köpte ja mig faktiskt filmen twilight.. den e ju så bra..

Ha ha nu ha ja faktiskt ordnat till den låsta bloggen.. så nu får ni ge mig era blogg adresser ska ja maila tillbaks läsenord o användarnamn.. för nu kommer de mycke trevlig läsning framöver..

hade ju glömt bort mitt lösenord förra gången så de va som svårt o ge det till dom som ville ha.. typiskt mig..Idag va ja o mammsen ute o traskade runt i skogen hittade mycke konstigt.. ler
alltså ska de va så svårt o slänga i papperskorgen.. om de va en burk. men fan det va flera sånna här avfall i skogen där vi gick. kom iväg tidigt imorse. lämnade melvin kl.8a sen åkte vi upp till spikbodarna och gick en slinga där o i skogen..
men fasiken va ont ja fick efter den promenaden ner till.. aj aj aj va de tryckte på.
men de e oacsett nyttigt att ja e ute o rör mig nu så ja orkar förlossningen.. men de börja bli riktigt tungt nu att bära tycker jag..Alltså en bil e fasiken en hel vetenskap. skulle byta säkring.. ehhhh

tur de finns instruktionsbok för sånna som mig..
trodde faktiskt säkringar va dyra men vart hela 6kr.. o ordning vart det.

Nu ha ja lagt in twilight i spelaren.. längtar.  ha ju sett den 1000 gånger innan men de va lite dålig kvalite på den ja hade innan på datorn. romantiskt kille ehhhhhh jaaaa
tycker den e skit bra för att vara "vampyr" film. sen hade den kunnat gjorts längre o lite annat  och den e lite seg från början o sen händer allt så snabbt i slutet... men ska inte klaga som sagt,  ja gillar den som den e.
men slutet kan tolkas på olika sett, diskuterat de där i massor..

men ha ni inte sett den e den absolut värd att titta på iallafall...
Va och tittade på världens finaste hästar idag, så söta så...


näe nu ha ja sattt på filmen o ska ta o sova söttt...

men först kommer va som händer för mig o bebis nu i v.30
Kroppen: Det är vanligt att brösten läcker råmjölk "kolostrum" redan nu. Det brukar inte vara fråga om några stora mängder, men det kan det vara bra att införskaffa en skön amningsbehå utan byglar som du kan ha om natten.
Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna.

Barnet: Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud innefrån mammans kropp, bl.a ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en krafigt trafikerad gata. Nu ska barnet få mer hull och gå upp i vikt, men längden kommer endast öka marginellt.
Pösss o godnattt från oss


Miljöfrågor..

Idag ha ja suttit från 19.00 till 22.10 tror ja det va på körskolan på teorilektion... de e fasiken nyttigt att gå på dom för de e så mycke man lär sig som jag iallafall inte hade kunnat läst mig till. tar in lättare muntligt än att läsa.

idag hade vi om bilmiljön, påverkan m.m... ska se om ja lärt mig nått så påpeka om ja missat eller skriver fel. detta kommer ju på teoriprovet så ja må ju kunna. ler. nu e ju detta förkortningar och ingen föreläsning utan va den förstör eller påverkar hos oss/natur.


*Koldioxid = är den som förstör växthuseffekten

*Koloxid även stavad i vissa fall kolmonoxid = som orsakar syrebrist och man dör inom 15min av inandning av den.

*Kolväte = ha ja för mig va oförbränt bränsle, alltså rå. och den ger cancer

*Kväve = är den som orsakar övergödning i naturen/ger försurning, påverkar andning hos människor

*Svavel = Ger försurning i naturen och ger allergi


ger lite förkortningar bara, svårt o komma ihåg allt. e säkert mer man kan skriva med. satt ju 3 timmar så givetvis ha ja lärt mig fördjupning i dessa. men de får duga.. men de kände ja inte riktigt att ja orka. men fan va det e mycke me teorin..


sen ha ja äntligen lärt mig de här med tjänstevikt, bruttovikt så de e skönt att kunna. äntligen. ler
Ha sett världens sötaste bling bling nappar.. men de kan man ju inte köpa innan man vet va det blir. eller man kan ju men de finns ju roliga nappar me könsbemärkning eller hur man ska skriva det..
inte denna just då kanske, men det finns andra me döskallar,  blommor o djur...!             
riktigt söta, men lite överkant kanske i vissa fall.


näe nu blir det läggdags. ska skriva lite mer imorgon...pösss

Bingo..

Idag va vi iväg på bilbingo, men ingen vinst, Iof Jimmy o mickis vann 750:- kr tillsammans.. Jäkla skit.
men på nått konstigt sätt tycker ja det e avkopplande oh faktiskt roligt o spela bilbingo. faktiskt mycke yngre som spelar.. nu längtar ja tills det börjar på vitgården.. lite extra roligt där.. sen e detta de önda nöjet ja spendera på just nu när ja e gravid. va en som ville se hur mycke magen vuxit, ska lägga in en bild på det någon dag. letade nu men hade ingen där de syntes så bra..Nu den 14e ska ja iväg på Riskutbildning för körkortet del 1.. bara den kostar 800:-
och den 19e blir det halkkörning.. nervöst ehhh jaa. och den kostar 1700:-

Riskutbildning (Del 1 och 2) 
Riskutbildningen består nu (fr.o.m 1 april 2009) av två delar. Del ett kallas riskettan och är en teoretisk del som innefattar alkohol, droger, trötthet och andra riskfyllda beteenden i trafiken. Del två är halkbanan en halkkörning som innefattar undervisning teoretiskt och praktiskt gällande hastighet, säkerhet och körning under särskilda förhållanden.
Båda delarna är obligatoriska innan det sammanhållna förarprovet påbörjas..

Fy fasiken för teorin ja blir inte klok.. ja ha otroligt svårt att lära in från att läsa böcker ha ja märkt..
gick på teorilektion förra veckan o lärde mig mer på den lektionen, än va ja gjort på länge av att läsa. så de e nått ja verkligen ska fortsätta gå på, sen att man ha möjlighet att förstå frågor man strulat på me gällande proven m.m!! Lär kanske inte få körkortet innan ja fått barn men ha fan bestämt mig innan ja fyller 25 iallafall att man ska ha fått det.. så innan den 8e september ska fasiken ja ha ett körkort i plånboken.. om man nu någonsin klarar teorin vill säga..
haha eller kanske e bäst ja säger innnan 2011..


vet inte om ja skrev det för något inlägg sedan att dom gamla getingborna nu tagits bort..
min lilla älskling e så modig så.. han va med och tog bort  dom utan problem.. han slängde ut en efter en. vart 9st till slut..

men de va bra man tog bort dom oavsett att dom va gamla så inte nya djur flyttar in.. och de vill ja gärna inte ha runt mig..
sen måste ja ordna myrpulver fy f-n va myror... hade lagt 6ölburkar i en påse vi bron efter grillfesten. de vimlade av myror i och vid påsen.. och dom ska bort. för de kryllar verkligen av dom. självklart dras dom till sött o annat men de e mycke myror oavsett.. 

Du är på dag 201 av 280. (71,8%).
Du är i vecka 29.
Du har gått 28 fulla veckor och 4 fulla dagar (v28+4).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tis 21 jul 2009
Du har 79 dagar kvar till beräknad förlossning.

Vecka 29: 29 apr - 5 maj 2009

Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.


så nu tackar ja för mig för ikväll iallafall, blir nog kudden snart.. ska hänga lite tvätt först..


Pösssss

Nytt...

Gick med i liberoklubben o fick ju se detta.. ger mig lite gåshud faktiskt.. men tror inte det e nått problem me min smurf ärligt talat.. tror han blir världens bästa storebror men här kommer inslaget iallafall gällande när 3 blir fler...


När tre blir fler

Välkommen tillbaka till de små händelsernas centrum, till kampen om sömn och vett. Men det är annorlunda nu. Den här gången vet du att det faktiskt går över. Du är säkrare den här gången, det här kan du faktiskt. Men för det äldre barnet är det helt nytt. Och inte helt komplikationsfritt.

Tänk dig in i följande scenario:
En dag kommer din sambo hem med ännu en man eller fru och säger till dig: Var nu snäll mot den nya frun (eller mannen), jag älskar er båda två lika mycket, och tänk så roligt ni kan få sedan.

Så har någon beskrivit att få ett syskon. Med den utgångspunkten, kanske man blir lite mer ödmjuk inför barnets reaktion. Ett barn kan inte glädja sig på det sättet som vi vuxna gör över ett syskon. Det är inte ovanligt att det äldre barnet blir svartsjukt. Hur mycket och på vilka sätt det tar sig i uttryck beror på många omständigheter. Det äldre syskonets ålder är avgörande för både hur svartsjukan visar sig, och när den uppstår.

Visst kan också ett blivande storasyskon känna glädje och förväntan inför en lillebror eller lillasyster. Men det är inte alltid som det nya barnet lever upp till förväntningarna.

- Oscar väntade med spänning på sin lillasyster, pratade om henne på dagis, ritade teckningar till henne långt innan hon föddes och var mäkta stolt. Men efter första besöket på BB falnade hans entusiasm. Hon var ju inget kul. Ingen lekkamrat, bara en skrikig bebis som dessutom ockuperade mamma en stor del av tiden, berättar Tore, Oscars pappa.

Räkna alltså inte med att storebror eller storasyster tycker om syskonet med en gång - och försök inte att pressa fram ömhetsbetygelser. Man kan inte skapa känslor, men man kan skapa förutsättningar för att de kan uppstå.

Försök, om det är möjligt, att vara samlade de första dagarna och känna på den nya familjen, både barn och vuxna. Man behöver lite tid att hitta sina nya roller. Ett barn som visar avundsjuka och är ledset behöver uppmärksamhet. Det behöver din tid. Där ligger nyckeln till att det äldre barnet också ska uppskatta den nya familjemedlemmen och återfå sin känslomässiga trygghet.

Om det är möjligt, och mamman orkar, låt även amningsstunderna vara mysiga för det större barnet. Kanske har ni en särskild bok ni läser i, eller några särskilda klossar att leka med medan du ammar.

Ofta får pappan nu en helt ny roll. När mamman blir upptagen av den nya bebisen är det inte ovanligt att det äldre barnet tyr sig mer till pappan. Men mamman måste också ha tid. Pappan kan ju ta hand om det lilla barnet.

- Jag hade jättesvårt att acceptera Lisas ilska och missunnsamhet mot sitt nya syskon, säger Karin, mamma till Lisa snart tre och Ebba sju månader. Hon var jobbig, satte sig ofta på tvären och krävde mycket uppmärksamhet.

Det är viktigt både för barnet, och för syskonförhållandet att också storasyskonet får ta plats. Genom att lyssna på barnet, låta det beskriva sina känslor av vrede, sorg och missunnsamhet, hjälper du barnet att bemästra sin svartsjuka. Visa att du förstår även dessa negativa känslor. I gengäld lär sig barnet den viktiga skillnaden, att alla slags känslor är tillåtna, men att vissa handlingar är det inte, till exempel att slå småsyskonet.

Svartsjuka är ju lyckligtvis inte den enda känsla som den nya bebisen väcker hos större barn. Ömhet, omsorg och kärleksfullt intresse är också syskonkänslor som hela tiden får näring av den yngres ofta fullständiga och omedelbara glädje och intresse för sina äldre syskon.


Att tänka på:


· Det bästa ni kan göra är att låta det äldre syskonet få vara delaktiga så mycket som det, eller de, har lust till och så mycket som det är möjligt.

· Låt det aldrig vara en nackdel att vara störst.

· Köp en present från småsyskonet till det äldre, som överlämnas när de träffas första gången.

· Be omgivningen att i första hand hälsa på det äldre barnet och därefter beundra det nya lilla barnet, kanske även det äldre barnet kan få en liten present.

• Jämför aldrig syskonen med varandra


tycker det ändå e lite bra att tänka på, men tror ärligt de gäller mer yngre barn jag då..
eller om man favoriserar någon, och de kommer ja ju givetvis inte göra, ja kommer göra melvin delaktig i allt ändå.. men visst tror ja de kan va svårt o delat mamma och mormor o sen pelas uppmärksamhet och haft alla själv i så många år.. sen kommer det en till liten skrutt som ska ha allas uppmärksamhet och som kräver tid ... men man får se.
de beror väl på hur man lägger upp det tror ja, han brukar gå o kolla alla kompisars små skruttar o leka me dom ibland.. så de borde inte va nå problem alls..

Hallå..

Igår kom de lite folk hit, vi spelade lite kubb och grillade åh åt en massa gott...
Vart dricka för dom flesta och herre gud.. he he!! ibland kan man faktiskt se på folk som dricker o blir full varför man egentligen dricker. för ja vet hur ja själv blir när ja dricker.. hehe

Men de va rättt så roligt fast ja va nykter må ja säga..


idag va ja till min kära moster som bor vi fjällen, så jäkla vackert där.syns ju tyvärr inte så mycke på detta kort, men mycke snö kvar hade dom.. men va otroligt varmt o lite brun vart ja med..Min kära moster...Moster, världens sötaste Gunnar och mormor...Melvin fick se en katt.. tror de vart kärlek vi första ögonkastet. dom satt o gosa
en bra stund.


nu e det 81 dagar kvar tills man blir mamma igen, känns otroligt kul faktiskt, men nervöst med..
Och vikten orka ja inte ens tänka på. va fan va ja ska gå upp jämt när ja e gravid.

Gått upp 15kg Hitills-- fy fan... men men inget ja kan göra åt. förutom att gå o försöka äta rätt.

sen ha ja börjat fått förlossnings nojjja, tänk om inte kroppen orka nu när man inte ha samma kondis o attt man e stor denna gång, eftersom det e en sån otrolig påfrestning för kroppen. e väl bara nått som kommer just nu som man e rädd för.

ska beställa mitt babypaket efter ja skrivit detta..näe nu ska ja ta o tvättta en stor tvätt me strumpor.....
Pösssss


RSS 2.0