Örontopps...

Igår va vi iväg på bilbingo..

och där träffade jag på mamma o mormor under pausen.

allltså det måste tyvärr va åldern eller nått för ja trodde ja skulle falla ihop av skratt när ja hörde det.

Mamma och mormor hade gått ifrån hennes lägenhet till bilen en bra bit bort o gått förbi massa folk som hade viskat o skrattat till o kollat gärnet på mamma, så mamma hade blivit arg o undra va som va fel..

sen efter halva biten till bingon kollar mamma i backspegeln i ((UPPSATT HÅR)) och ser att hon har en topps kvar i örat som hon glömt tagit ut.. hon och mormor hade hållt på o kört av vägen av all skratt som vart o pinsamheten över att hon förstod va folk sett.


alltså ja tänkt djupt inom mig själv ((HERRE GUD)) hur fasiken kan man glömma bort en topps i örat, även när ja skriver detta får ja ett leende på läpparna för hade ja sett henne med det tror ja närmare bestämt ja hade trott det vart psyket nästa... haha så vi stod på bingon o garva, ja sa det till kickan, nu förstår du varför ja e som jag e...hahhahahhaha världens sötaste mamma har jag iallafall

Och idag fick ja världens ångest, första gången i mitt liv ja glömmer min egen mammas födelsedag, så idag när mamma o mormor kom förbi säger mormor men ha du med glömt bort mammas födelsedag.
hur kan man glömma det.. ja som alltid kommer ihåg dom närmaste iallafall... hittade dock inget annat kort bland alla kort.. men dock även ett 4 generationers kort...


Grattis på 51 års dagen min älskade mor, hade inte ens kunnat tänka tanken på att önska en annan mor, du e underbar och har och ställer alltid upp och ja kan prata med dig om allt och vet att det mest privata alltid stannar...du e helt enkelt perfekt.

I lördags när vi hade vart på bingon skulle ja bara snabbt kolla till katten och då såg ja nått som kröp o va snabb på att kolla va det va o såg en massa små söta saker som pep o försökte äta, så ja sprang in till melvin o sa att han va tvungen o skynda sig, och där fanns 6st små söta kattungar...

En bra dag...

Tvn pajjade ju typ för ca 2-3 månader sen, för ca 2v sedan kom dom och hämtade tvn äntligen, o för 2 dagar sedan ringde dom och sa att vi skulle få en ny tv.. fy va underbart. ha ju ändå haft den gamla tvn i 2 1/2år. men lyckat att det hände när det hände eftersom garantin bara räckte 6månader till. det va tydligen nått systemfel eller va det stog på pappret. så vi fick ett tillgodokvitto på summan vi betalade. alltså tvn + garantipengarna som va på nästan 1200kr. trodde inte man skulle få tillbaks dom men det fick vi, så sen köpte vi en 47 tums led tv som det va rea på + att vi fick 3års ny garanti för 200kr. och fick tillbaks 3000kr då den gamla va dyrare än denna eftersom det va ju i samma veva nästan som dom kom så då va dom bra dyr.


så jag säger bara att det e nog bra o köpa garantin på elgiganten ändå. för sen fick ja höra om man tar det på hemförsäkringen måste man ´först betala 1500 i egen, och sen e det åldersavdrag och då e det inte mycket o handla för.. så ja kommer alltid köpa garanti igen.. sen vet ja att vissa slängt tvn i golvet o skyllt på barnen o dom ha också fått ut helt ny, sjukt att de går att göra så, det betyder ju egentligen att man kan köpa en dyr tv o sen sätta i system att innan garantin går ut krascha den o sen hämta ut en nyare modell för samma pengar.. hmmm


sen idag köpte jag ett par ursöta foppatofflor på lindex, kunde bara inte motstå dom. tuvis foppisar gick ju sönder och hon älskade verkligen dom. och hon älskar dessa med, skulle hon få sova med dom hade hon lätt gjort det..
fanns i hela bamse serien, såg en som hade ett par vita med mönster o då va det katten jansson på, dom va också sjukt fina..


sen älskar jag verkligen bamsekläderna på lindex... dom e så sjukt söööta
och det e bara en liten liten bråkdel av denna kollektion som finns.. då det finns allt i detta, byxor, tröjor, strumper, badkläder, morgonrockar, troser, leggings, gummistövlar,regnset, ja allt finns o allt e fint..


idag när ja köpte foppatofflorna så såg jag att höst/vinter kollektionen är på väg in, det känns så märkligt att redan börja inhandla höstkläder.. snart är sommarn över o de känns knappt som den börjat, ja hade planerat o fixa en massa, men tiden rinner fasiken iväg.

tycker mest de känns som detta är början av sommaren, ha som inte riktigt fått in att det snart e höst o snart börja dom mörka kvällarna, kallt o jävligt rent ut sagt.. hmmm fåår nästan ångest ja bara tänker på det.


hoppas bara jag får tid till att plocka massa hjortron i år så ja kan göra hjortronsylt, e så sjukt gott med hemlagad sylt, o sen värma på till glass en kall vinterkvällsen hoppas ja också att ja ska hinna plocka
en massa kantareller som ja kan frysa in, e ju så gott på macker o till kött o i gryter, e nästan ett måste att ha hemma.. ja ha ju alltid haft världens snällaste svärmor som skämt bort mig med hjortron och kantareller, men nu känns det som ja vill ha massa i frysen, för de i perioder som de går mer eller mindre, och det e ju ändå naturens små guldkorn.. men man vet ju hur fort tiden rinner iväg, men ja hoppas verkligen vi hinner i år..slänga...

Jag tycker det e fruktansvärt svårt o slänga saker, för man tänker alltid, ja men den spar jag, den kan va bra ´till sen.. men de blir ju aldrig använt oavsett för sen e det nytt mode o nya saker man hellre vill ha, så det e lika bra och ta o sälja sakerna eller slänga.. fast mycket ha äntligen blivit slängt både från västerås tiden och från pappa. fast pappas saker tar ja de lugnt med eftersom det fortfarande e lite känsligt.. men sakta men säkert.

ha städat melvins rum idag och kom på ideen om att tapetsera hans garberobsdörrar så de blir lite snyggare stil, eller försöka hitta billiga dörrar, men tapetserade garderobsdörrar e oftast snyggast eftersom då får man en egen stil.. o snyggt bli det..

men nu finns de inte ens tid för det så de får bli ett framtidsprojekt..

ska iallafall möblera om till veckan ha ja tänkt i melvins rum så de blir lite mer praktiskt..


och jag ha en som e så billig på att tapetsera så det e rent av löjligt så kanske bli det med, tycker inte om målat på barnrum för de blir inte varmt o mysigt som de blir med tapetserade väggar..


fast vi ha ju som sagt massa projekt men när dom blir vet ingen.... kan bli om 10år med hahahha


snart e det dags för själva slutprovet.... o ja hoppas verkligen ja klarar det. hoppas hopppas hoppas hoppas och knyt för guds skull alla tummar o tår för mig, för ja behöver verkligen de här, både ´för att det e ett måste men även för att ja kommer må så mycke bättre av att inte va beroende av andra hela tiden.
sen för ens eget självförtroende att man faktiskt kan. man ha som tappat hoppet efter alla dessa år. men nu när man gett sig fasiken på det o verkligen gjort de man ska hoppas ja på att klara det.


va otroligt skönt iallafall att åka bort o bara ha lite tid för sig själv,även fast det inte riktigt vart det eftersom man gjorde nått typ hela tiden, klev upp tidigare än va ja brukar hemma och lång långa kvällar. men slippa lite ansvar va skönt. och bara kunna konsentrera sig på detta.. och tack till alla inblandade. jätte snällt´verkligen... uppskattades jätte jätte mycket.


nä nu ska ja försöka sova..


 

då jag åkt på rethosta... så förbannat jobbigt. finns två saker ja hatar gällande förkylningar och det e att ha ont i halsen och vara uppsvälld och reethosta. och rethostan e nästan jobbigast då de e hemskt med hostattakerna när man växlar luft och e bland folk o man sluta ju f-n aldrig hosta + att den sitter ju kvar i en evighet..vart ett snabbt och kort inlägg  idag.

sen tänkte ja bara passa på att säga att det kommit ut en dricka med choklad o banansmak.. fyyyyNära skjuter ingen hare...

Är just nu i vackra vilhelmina, trodde faktiskt det skulle va litet men icke, va rätt stort.
så det e just nu väldigt intensivt så man e rätt trött och två dagar ha bara gått. man håller igång från
morgon till kväll.. men de går otroligt bra och jag ha lärt mig otroligt mycket dessa två dagar..
mer än ja gjort på all tid ja vart hemma.. så de rullar som sagt sakta men säkert framåt..

imorse fick ja faktiskt lite sovmorgon för då började vi 08.45 och ja hoppas verkligen de kommer gå bra, för i så fall kommer jag belöna mig själv väldigt stort ska ja lova..  och skulle man inte klara det på första försöket får man väl bara pröva igen... innan december ha jag ju sagt att ja ska ha det.. o ja må ju hålla nyårslöftet annars va det ju ingen ide jag gav det.


i lördags va mina kära barn hos kära malin över dagen..

Melvin hittade en rabarber som va lika stor som tuva
johannes (malins son) och min fina prins äter rabarber

tuva som älskar o bada studerar poolen väldigt nogamammas lilla hjärtegrynäter rabarber GOTT GOTT


RSS 2.0