Mysig Lördag..

Idag ha vi tagit det rätt så lugnt, åkte in o handla lite mys till kvällen.. plockat ihop lite och bytt i allas sängar så de ska va mys o lägga sig med.. sen ha vi spelat lite spel med.. (Familjespel) roligt tycker ja det e..

sen vart det lite



medans vi spelade spel.. (Mysigt)


Sen fick melvin duscha och ta o gå o lägga sig o sen en film innan han somna så sött..


och nu ligger ja o glor på tv och ska väl he på filmen snart (Vi hade iallafall tur med vädret igen)..
så får man se om den e nå bra eller ej, ni som sett den kan ju säga till va ni tyckte..

Pratade lite me therese som sa att hon o mannen sin ska komma hit under yran, så de blir trevligt tycker jag..
om man inte går över tiden så man får precis då.. ha ha ha '' vet inte än om dom tänkt sovit här.. men de märks väl va dom funderat ut för nått....
kanske kommer förbi bara för åh se lilltösen med..


näe hoppas o tror lillskruttan kommer lite tidigare än beräknat..



Ikväll ha vi suttit och skrivit vilka som ska bjudas på melvins kalas.. tycker de ´där e skit svårt jag, men han får välja själv vilka han vill ska komma, sen ha vi pratat om lite lekar o va som ska va i godispåsarna.. ha ha ha

och han ska ha spiderman tema så klart.. Och mammas älskling älskar ju spiderman så varför inte..

Kan inte fatta att min lilla prins faktiskt fyller 6år snart... Älskar min lilla gubbe så mycke, mammas stora pojke.
som kommer bli världens finaste storebror.. och som alltid kommer ha en speciell plats i mitt hjärta..


Nu ha ja tittat ut lite av de ja önskar som gåva till min lill tjej..vet att alla ha tänkt olika prisklasser, därför blir de lite olika saker. vet på ett ungefär va min släkt tänkt därför blir de lite olika saker..




Spöket laban strumpor e väldigt välkommen in i garderoben.. (Iiii så söta)




sen tummen babygym önskar vi oss, tycker det e urgulligt...





Laban fleecefilt i svart, rött  eller grått att ha i vagnen till hösten/vintern.. (Mysigt)  (Fast digga den svarta mest)..


Och om någon annan också tycker om dessa finns dom på http://www.spoketlaban.se/


finns en del saker som vi funderat ut, men ha ingen bild på det än så det får vänta, kommer inom kort!!!


Går bättre o sova nu iallafall på nätterna när hon inte rör så mycke på sig som förut, slipper iallafall uppstötningarna som va ett jätte besvär för ett tag sedan, kan komma nu med, men inte på samma sätt o lika mycket..
men gör dessvärre skit ont när hon väl rör sig eftersom de börja bli trångt..

Börja samla på mig så mycke vätska nu, barnmorskan sa det att båda fötterna o benen hade otroligt mycke vatten, så de känns ju kul ehh näe.. och upp ha man gått på vågen med.. fyyyyyy

inga fler barn för therese inte, känns iallafall inte så just nu, barnmorskan sa man kan gå upp mycke på slutet me på grund av allt vatten man samlar på sig,, men att de försvinner sen när barnet kommit, och det får man ju verkligen hoppas.. fy för att gå ner de man gått upp nu, ja som tyckte de va jobbigt innan.. ÅHHHHH ÅNGEST

sen ha ja ju suttit o tittat på förlossnings filmer ikväll och suttit o bölat som en annan barnunge.. bara för man blir så nervös, men även känslomässigt lycklig av att min lilla kära dotter snart ska vara i mina armar. fattar egentligen inte varför ja e så nervös för förlossningen när de gick så bra me melvin.. tog ju bara dryga 6 timmar från första värken..

men de e väl att man vet hur känslomässigt de blir, och allt som händer oavsett, denna gång ha man ju en bild på allt man vet händer, e mest orolig som för att pissa o skita efter förlossningen, ursäkta språket, men fyyy va obehagligt det va. eller duscha o rengöra sig i underlivet, och då sprack ja ändå inte me melvin.. stackars dom som gjort det.. men som sagt allt e ju relevant på hur man känner, vissa tycker förlossningen e värst, men ja tyckte som sagt allt efteråt va jobbigast.. klämma ut moderkaka, beröring för att kolla att de dragits ihop, och att all efterslask från hinnor ja blod ja allt som ska ut efter bebis ska ut.. kanske inte känner lika denna gång och 2-4 dagar efteråt när de bara rinner blod o klumpar från underlivet.. men de upplevde ja som jobbigast me melvin.. sen kan de ju gå hur bra som helst eftersom man kanske lärt sig lite bättre hur man ska handskas me det..

men samtidigt ha ja en fördel åh veta hur fäst man blir i den lille så fort, och hur mycke kärlek dom sprider dom små liven, tänk att snart få pussa min älskade lilla dotter, ligga o titta på hur underbar hon e, hålla henne i min famn och fundera på hur man kunnat skapat nå så vackert.. och allt detta vet jag, för oavsett va ja skapat så e det min dotter som kommer. och allt ja skapar kommer ja älska villkorslöst oavsett, sjukdom eller annat som faktiskt kan komma utan att man funderat kring det.. men inget spela någon roll.

Längtar bara ihjäl mig tills dom lägger henne i min famn.. (Mitt älskade barn)

bara att få se vem som levt i ens mage, sparkat Åhhh irriterat en på nätterna. gjort att man känslomässigt vart som en egen stor bergodahlbana..

men nu e det bara 42 dagar kvar..


Näe nu ska ja lägga mig o se en film o försöka sova..

för imorgon blir de lite andra saker som ska fixas o donas i huset som måste bli klart..


Men först detta står i födelsekalendern för v.34 ´som det e nu för mig dååå...



7 juni, 2009: Din graviditetskalender idag:

Packa allt du behöver för din vistelse på BB och förvara väskan på ett lätt åtkomligt ställe.



Nu väger bebisen minst 2,2 kg och är lång minst 45 cm. Den fortsätter att lägga på sig underhudsfett, som sedan kommer att hjälpa den bibehålla sin kroppstemperatur och börjar se mer avrundad och "normal" ut.

fetal development at 34 weeksOm du inte redan pratar med bebisen är det bra att börja nu - nästa vecka är hörseln fullt utvecklad. Det gör inget om du pratar bebisspråk - en del forskning pekar mot att nyföda föredrar ljusare röster.

Om du varit rädd att bebisen ska födas för tidigt, kan det vara lugnande att veta att 99 % av bebisar som föds i vecka 35 klarar sig bra och att de flesta inte får några allvarligare problem alls. Bebisens centrala nervsystem håller fortfarande på att mogna, men lungorna är nästan helt utvecklade nu.

Många kvinnor upplever att det pirrar eller domnar i bäckenet eller höfterna, bland annat när de är ute och går. Detta kan orsakas av att bäckenets ligament luckras upp inför förlossningen. Prata med din barnmorska om du besväras av det - eller läs om våra självhjälpsåtgärder.

• Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt - även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling har gjorts som en allmän guide till hur din bebis växer.


Gravid: Håller du på och packa BB-väskan? Kom ihåg-lista

Utskrivbar versionSkriv ut denna lista så du kommer ihåg allt du behöver för förlossning och bebisen

Till förlossningen:


Din förlossningplan
Morgonrock
Innetofflor
Sockar
Gammalt nattlinne eller T-tröja att ha under förlossningen
Massageolja eller kräm
Läppbalsam/cerat
Mat och dryck
Klocka med sekundvisare
Digitalkamera eller videokamera (kolla med sjukhuset först)
Böcker, tidningar etc att slappna av med
Bilder av några eller något du älskar (som inspiration)
TENS-maskin om du planerar använda det
Toalettsaker
Vattenspray att svalka dig med
Musik att lyssna på


Till medföljare/förlossningspartner:


Klädombyte
Något att äta


Efter förlossningen:


Kläder för hemfärden
Amnings-BH
Amningsinlägg
Bindor
Nattlinne eller pyjamas
Toalettsaker
Adressbok och medel att ringa med (mobil tillåts oftast inte på sjukhus)
Handduk, hårborste, tandborste och tandkräm
 
Gamla/billiga/engångstrosor
Öronproppar (om du hamnar på en högljudd avdelning)


Till bebisen:


Babyskydd
Kläder för hemresan (helpyjamas/bodysuit är enklast)
Filt (enligt väderlek)
Blöjor
Ett par sockar eller tossor
Mössa
Overall om det är kallt ute


När du har packat BB-väskan, kan du kanske läsa om de första tecknen på att förlossningen börjat så du vet när det verkligen är dags!


jaja pössss från meg

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0