Mycke i huvve...

Gud va mycke det är hela tiden... ja blir knäpp på att det e så mycket som ska göras men tiden räcker inte till.
eller så kanske man prioriterar fel...




får se ihelgen om vi ska iväg över en dag och plocka lite kantareller... vore så roligt... och ja älskar verkligen kantareller.. det e så underbart och ha i frysen o tex ha till mackan grytan eller till älgsteken... och den e helt gratis.
se tycker ja det e kul för barnen att få vara med ut o plocka och lära sig lite..


imorse innan jobbet rensade jag lingon och la in i påsar som ja ska frysa ner som man kan ha tex till maten eller när man bakar kakor eller bröd, och ikväll blir det att koka sylt och baka lite...


gud fatta snart e det jul... jag längtar så otroligt mycket till o fira med familjen o bara mysa!!




Imorgon blir man gammal igen... huffa känns som tiden går så otroligt fort!! men ändå känner man att man uppskattar livet på ett annat sätt desto äldre man blir..

känns skönt och börja komma igång och arbeta igen efter att haft semester, och sen igår slängde ja iväg en ansökan till ett äldre boende på kvälls/natt jobb så de rinner in lite extra..



imorgon blir de mysmiddag när ja fyller år, jag ska bjuda familjen på fläskfile panna med svamp och ädelost.
och det e sjukt gott. så ja uppmanar alla att pröva oavsett om man inte tycker om ädelost, för de smakar inte det i grytan..

så alltså..


Fläskfilepanna med svamp och ädelost:

600g fläskfile
250g Färsk svamp
1gul lök
1pkt bacon
140g Kvibille ädelost med gräddsmak
2-3 dl grädde
1 kruka med basilika
Salt och peppar efter smak


gör så här:

skiva filen och bryn den. lägg åt sidan.
stek svamp, lök, och strimlad bacon.
smula i osten och slå på grädden.
koka ihop och lägg i fläskfilen.
koka ca 5min och smaka av.
strö över basilikan.

sen går detta bra till både ris och potatis och pasta efter smak.
jag bruka dubbla denna sats så de räcker till alla och man kan ha lite kvar till matlåder.

sen ska ja säga att detta e super gott med ett glas rött om man dricker det vill säga.







Förra veckan gick mammas lilla ruff bort i en olycka.. så fruktansvärt. älskade lilla ruff..
så vi åkte till min  moster och begravde han senare efter olyckan.. det va jätte fint verkligen.
så de känns bättre nu men förstår mamma att det måste va fruktansvärt för henne.

hon som sa efter hennes hund sen jag va liten att hon inte ville ha någon för det e så fruktansvärt o mista dom,
och sen mister hon valpe efter att haft den 4a månader... hon va så glad att ja hade hittat han åt henne på internet och han passade henne så bra. så r.i.p till våran lilla kille ruff i tuff... världens finaste.



sen skulle ja vilja rekomendera ett gott helgs fika...




Vit choklad- och polkagrismuffins med polkagristopping



Ingredienser


10-12st muffins



muffins

3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
175 g smör
2 dl strösocker
2 st ägg
1/2 dl mjölk
100 g riven vit choklad
1 st poklagriskäpp

topping

100 g philadelphiaost
25 g smör
1-2 st droppe pepparmyntsolja
lite st rosa karamellfärg






  1. Vispa smör och socker vitt och pösigt. Rör i äggen, ett i taget, och avsluta med mjölk.

  2. Blanda i torrvarorna och vänd ner riven vit choklad. Använd en mortel för att krossa polkagrisen och rör ner den sist.

  3. Ställ 10-12 formar i en muffinsplåt och fyll dem till två tredjedelar med smeten. Grädda i 15-20 minuter på 200 grader.

  4. Ta ut och låt svalna. Rör under tiden ihop ingredienserna till toppingen. Bred på frostingen när muffinsen svalnat och servera.








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0